Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi
12 Nisan 2011 Salı Saat 15:47

Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi

Tarım Dairesi Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile birlikte üç yıldır yürüttüğü Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi çalışmalarını ve elde edilen sonuçlarını düzenlenen seminerde açıkladı.

Tarım Dairesi Müdürlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile birlikte üç yıldır yürüttüğü "Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi" çalışmalarını ve elde edilen sonuçlarını düzenlenen seminerde açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Proje Danışmanı olan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Nemli ile Dr. Süleyman Türkseven ve Dr. Mehmet Demirci sunumlar gerçekleştirerek, 2010 yılında Ege Üniversitesi’yle imzalanan protokol çerçevesinde uygulamaya konulan "Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi" hakkında bilgiler verdiler.

Bakanlık açıklamasına göre seminerde “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı İşbirliğinin Dünden Bugüne Gelişimi”, “Herbisitlere Dayanıklılık ve Alınması Gereken Önlemler”, “KKTC’de Tahıl Ekili Alanlarda Yabani Yulaf Mücadelesi ve Dayanıklılığın Araştırılması”, “Arpa ve Buğday ile Geniş Yapraklı Yabancı Otlarla En Uygun Savaşın Belirlenmesi” ve “Yabani Hardal’da Dayanıklılığın Araştırılması” proje tanıtımları gerçekleştirildi.

ALİ GÖKSU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nun da katıldığı seminerde Tarım Dairesi Müdürü Ali Göksu, tarımın gerek insan yaşamında gerek KKTC ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu, insan nüfusunun artmasıyla tarımın öneminin de arttığını, Japonya’da yaşanan nükleer felaketin tarımın önemini ön plana çıkarttığını söyledi.

Tarımdaki sorunların çözülmesinin ancak bilimsel araştırmalarla mümkün olduğunu belirten Göksu, 2010 yılında Ege Üniversitesi’yle yapılan protokol çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü, ülkemizde yetiştirilen ürünlerin sağlıklı ve denetimli olduğunu, çiftçilerin bilincinin artması ve modern tekniklerin gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Tarım Dairesi’nin ortak projelerinin bulunduğunu belirten Göksu, tarımsal üretimin artması ve kırsal kesimdeki çiftçilerin kalkınması için çabaladıklarını sözlerine ekledi.

ALİ CAN KABAKÇI

Çiftçiler Birliği Başkanı Ali Can Kabakçı, seminerin düzenlenmesi ve Çiftçiler Birliği’nin de dahil edilmesinden mutluluk duyduklarını, tarımın en eski ekonomik sektör olduğunu, küçük bir adada yaşanıldığını, fakat stratejik açıdan önemli bir pozisyonda olunduğunu, geleceğe ümitle bakılması için daha fazla üretilmesi gerektiğini, ihmal edilmemesi gereken tarımın ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimi için önemli olduğunu, çiftçiler ve üreticilerin her zaman Tarım Bakanlığı faaliyetlerinde bulunmak istediğini dile getirdi.

ALİ ÇETİN AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, TC Büyükelçiliği katkılarıyla ortaya çıkan projenin Anavatan ile Yavruvatan ilişkilerinin göstergesi olduğunu, TC katkılarının anlamının öneminin büyük olduğunu belirterek, TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’ne teşekkür etti.

Amcaoğlu, çiftçilerin daha fazla ve kaliteli ürünler alabilmesi için çalışmaların artacağını, projenin sonuçlarının tarım sektöründe çalışanları daha verimli hale getireceğini, tarımın turizm ülkesi olarak değerlendirilen KKTC’de turizmi destekleyen bir sektör olduğunu, ülkeye has ürünlerin tanıtılması ve değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İşbirliğinin her zaman sorunların çözümü için önemli olduğunu belirten Amcaoğlu, işbirliğini her kademede sürdürmeye hazır olduğunu, sorunların paylaşıldıkça azalacağını, bu gündemin Tarım Bakanlığı’nın en önemli hedefleri arasında olduğunu ifade ederek, projeye katkı koyan Ege Üniversitesi ve TC Yardım heyetine teşekkürlerini sundu.

Bu haber toplam 12271 defa okunmuştur
Yabani Yulaf ile Mücadele Projesi Haberi

YORUMLAR
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans