Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
II. ULUSLARARASI SİVİL SAVUNMA SEMİNERİ BAŞLADI
25 Nisan 2011 Pazartesi Saat 16:03

II. ULUSLARARASI SİVİL SAVUNMA SEMİNERİ BAŞLADI

“II. Sivil Savunma Uluslararası Üniversiteler Arama - Kurtarma Semineri - Tatbikatı”, KKTC ve 12 ülkeden arama - kurtarma kulüp üyeleri ve akademisyenlerin katılımıyla başladı.

AKYILDIZ: “HEM ULUSAL HEM ULUSLARARASI YARDIM, İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYONU EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAYI VE GELİŞTİRMEYİ HEDEFLEMEKTEYİZ”

“II. Sivil Savunma Uluslararası Üniversiteler Arama - Kurtarma Semineri - Tatbikatı”, KKTC ve 12 ülkeden arama - kurtarma kulüp üyeleri ve akademisyenlerin katılımıyla başladı.

KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın koordine ettiği etkinliğin ilk ayağı olan seminer, bugün gerçekleştirilirken, arama kurtarma tatbikatı 29 Nisan Cuma günü yer alacak.

Tatbikat ve seminere KKTC’den 4 üniversite, Atatürk Öğretmen Akademisi ve Doğu Akdeniz Koleji,  Türkiye, İngiltere, Nepal, Avustralya, Ukrayna, Azerbaycan, Almanya, Makedonya, Brezilya, Endonezya, Umman Sultanlığı ve Kırgızistan’dan 14 üniversite ve enstitünün arama kurtarma kulüp üyeleri ve akademisyenleri katılıyor.

AÇILIŞ

“II. Sivil Savunma Uluslararası Üniversiteler Arama - Kurtarma Semineri - Tatbikatı 2011”in açılışı bu sabah Sivil Savunma Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Mehmet Levent Akyıldız açılış kokteylinde yaptığı konuşmada, insanoğlunun karşılaşabileceği en büyük zorlukların afetler olduğunu, doğal afetler nedeniyle dünyanın hızlı bir değişim sürecine girdiğini, buna bağlı olarak sivil savunmanın hizmet ve fonksiyonlarının öneminin her geçen gün artmakta olduğunu söyledi.

Doğal afetlere karşı yapılması gereken çalışma, alınması gereken önlemler ve hayat kurtaracak planların olması gerektiğini kaydeden Akyıldız, sadece iyi ekipman ve personelin yeterli olmayabileceğini, bu nedenden dolayı uluslararası ortak çalışmalar ve tatbikatların kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Sınır tanımayan doğal afetlere karşı toplumların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Akyıldız, “Arama - kurtarma seminer ve sonrasındaki tatbikat faaliyetleriyle hem ulusal hem uluslararası yardım işbirliği ve koordinasyonu en üst seviyeye çıkarma ve geliştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Yurt dışından gelen katılımcıları ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Akyıldız, çalışmalardan dolayı katılımcıları tebrik etti ve tatbikat ile seminerin hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

SEMİNER

Açılışın ardından etkinlik kapsamında düzenlenen seminer, Golden Tulip Otel’de saat 11:30’da başladı.

Seminerin başında Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunamide hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ arama - kurtarma ekip personeli Suzan İçen tarafından Türkçe ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arama - kurtarma ekip personeli Andrea Baden tarafından da İngilizcesi yapılan açılış konuşmasında, felaketlere karşı tüm ülkelerin ayırım yapmaksızın birlikte hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

Açılış konuşmasında, “Hangi olayın hangi ulusu ne şekilde etkileyeceği belli olmayan böyle bir ortamda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. KKTC Sivil Savunma Teşkilatı bu ihtiyacı bir amaç haline getirmiş bulunmaktadır” denildi.

Konuşmada, toplumların, afetleri en az hasarla atlatabilme ve normal yaşama dönmede, arama kurtarma imkan ve kabiliyetlerini en yüksek seviyede seferber etmesi gerektiği de ifade edildi.

Akşama kadar devam edecek olan seminerde Prof. Dr. Gunter Runkel, “Modern Dünyada Tehlike ve Felaketler”, Doç. Dr. Kabir Sadeghi “Etkili Kriz Yönetimi için Tedbir ve Uygulamalar”, Salise Koçak “Felaket Sonrası Travmalar için Psikolojik Destek”; Prof. Dre. Meen Bahadur Paudyal Chherti “Proaktif Felaket Yönetim Politikası’nın Gerekliliği ve Önemi”; Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı “Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Kopyalama Stratejileri”; Doç. Dr. Robert John Davis “Haiti Depremi”; Prof. Dr. Joseph Fitzgerald “Felaket Dolu Bir Yaz: Avustralya Queensland’da Seller”; Zeynep Münevver Sanduvaç “Kaliforniya Shakeout Tatbikatında Öğrenilen Dersler”; Elderaldo Godoy Hunior “Yenilenebilir Enerji Kaynağı Olarak Bio Gaz Kullanımı ve Çevreci Sanitasyon”, Lubharaj Neupane “Deprem Risk Yönetimi: Küresel Bakış, Zorluklar ve Hafifletici Önlemler” konulu sunumlar yapacak.

Tatbikat - seminer etkinliğine KKTC’den Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Koleji, Girne Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, İngiltere’den Coventry Üniversitesi, Nepal’den Tribhuvan Üniversitesi, Avustralya’dan Queensland Teknoloji Üniversitesi, Ukrayna’dan Kırım Devlet Üniversitesi (Dağcılık Kulübü), Azerbaycan’dan Devlet Ekonomi Üniversitesi, Azerbaycan Turizm Enstitüsü, Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Almanya’dan Leuphana Üniversitesi, Makedonya’dan Deprem Mühendisliği ve Sismografı Enstitüsü, Brezilya’dan Taubate Üniversitesi, Endonezya’dan Endonezya İslam Üniversitesi, Umman Sultanlığı’ndan Mazuun Üniversitesi ve Kırgızistan’dan Manas Üniversitesi temsilcileri katılıyor.

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur
II. ULUSLARARASI SİVİL SAVUNMA SEMİNERİ BAŞLADI Haberi

YORUMLAR
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans