Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ktös Eğitim yılı beklentileri
15 Temmuz 2011 Cuma Saat 13:45

Ktös Eğitim yılı beklentileri

KTÖS , eğitimdeki sorunlarla ilgili yetkilileri uyararak, bir yığın istekde bulundu.

KTÖS, bugün, yeni eğitim yılına ilişkin sorunlar konusunda basın toplantısı düzenledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaz döneminin; tatil ve yeni eğitim - öğretim yılının eksiksiz olması için hazırlık süresi olduğunu kaydetti.

Eksik öğretmen sayısı, okullardaki inşaatların durumu ve diğer taleplerini sürekli olarak bakanlığa ilettiklerini, nakiller konusundaki görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Elcil, sıkıntılarla ilgili yetkilileri uyarmak istediklerini, Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptıkları uyarılar konusunda kamuoyunu da bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür ise konuşmasında, “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılacağı” iddialarına değinerek, başta Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve diğer yetkililerin kapatılmayacağını açıkladığı halde “tam tersi davrandıklarını”, öğretmenlik için 36 kadro bulunmasına karşın bu yıl mezun olanların sayısının 60 olduğunu kaydetti.

Bu durumda yeniz mezunların dışarıda kalma ihtimali olacağını söyleyen Özhür, bu yıl alınacak öğrenci sayısının da henüz açıklanmamasının, akademinin kapatılmak istendiğini gösterdiğini savundu.

VAROĞLU

Basın toplantısında, okulların sorunlarına ilişkin açıklamayı sendika başkanı Güven Varoğlu yaptı.

Varoğlu, yeni eğitim - öğretim yılına hazırlık yapılan bu günlerde, sorumluluk gereği ortaya çıkan sorunları toplumla paylaşmayı bir görev bildiklerini kaydederek, okulların öğretmen ihtiyaçlarının belirlenerek nakil çalışmalarının yapıldığı bu günlerde tespitlerine göre okulların 64 öğretmene daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Oysa Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde sadece 36 öğretmen kadrosunun mevcut olduğunu ifade eden Varoğlu, “Bu da gösteriyor ki okullarımız yeni öğretim yılında yine öğretmensiz açılacaktır” dedi.

Varoğlu, “bu gerçek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilinmesine rağmen, meclis kapanmadan önce tedbir alınacağı yerde Türkiye makamlarının öğretmen kadrolarından tasarruf yapın emrine uymanın tercih edildiğini” iddia etti.

Öğretmen kadrosu artışının yasa düzenlemesi gerektiren bir süreç olduğunu ve bunun için geç kalındığını belirten Varoğlu, “Eğitimde tasarrufun çocukların geleceğinden çalmak anlamına geldiğini” savundu.

Okullarda 28 müdür, 22 de müdür muavini mevkisinin boş olduğunu söyleyen Varoğlu, bu gerçekle dört yıldan beri boğuştuklarını ve okulların yöneticisiz olmasının sıkıntılarını yaşadıklarını ifade ederek, UBP Hükümeti’nin öğretmenler arasında ayrımcılık yaptığını savundu.

UBP’nin, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nün zayıf taraflarını kullanarak kendi yandaşlarını müdür ve müdür muavini yapmaya uğraş verdiğini öne süren Varoğlu, bu uğraşın Kamu Hizmeti Komisyonu’nun engeli ile karşılaştığını, şimdi de Kamu Hizmeti Komisyonu üyelerinin görev sürelerinin kısaltılarak “nasıl partizanlık yaparım” anlayışında okulların yöneticisiz bırakıldığını öne iddia etti.

Varoğlu, tüm bu olumsuzlukların yanında, bu yıl, Türkiye üniversitelerinin GCSE, A LEVEL ile Kıbrıslı öğrencileri kabul etmelerine yönelik girişimin de fiyasko ile sonuçlandığını öne sürdü.

Güven Varoğlu şöyle dedi:

“GCSE ve A LEVEL sonuçları 18 Ağustos’ta açıklanacak olmasına rağmen, Türkiye üniversiteleri Temmuz sonuna kadar öğrenci kabul edecektir. Bu da gösteriyor ki öğrencilerimiz ancak bir yıl sonra Türkiye üniversitelerine kabul görecektir. Bu gelişmeler bilinmesine rağmen Eğitim Bakanı öğrencilerin kabul gördüğü ile ilgili toplumu yanıltan açıklamalar yapabilmektedir.”

Emekliye ayrılan öğretmen sayısında ciddi bir artış olmasına rağmen Atatürk Öğretmen Akademisi’ne alınacak öğretmen adayları için hala daha açıklama yapılmamasının, Akademi’nin kapatılacağıyla ilgili söylentileri doğrular nitelikte olduğunu savunan Varoğlu, konuyla ilgili olarak Eğitim Bakanlığı yetkililerinden açıklama beklediklerini ifade etti.

Varoğlu, şunları kaydetti:

“Biz, yapılan yanlışların düzeltilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirerek ilgilileri uyarmayı bir görev bilmekteyiz. Amacımız; okulların zamanında öğretmen eksiği olmadan açılması, müdür ve müdür muavini terfilerinin zamanında yapılarak okullarımızın yöneticisiz açılmaması ve GCSE ve A LEVEL sınavlarını alan öğrencilerimizin Türkiye üniversitelerine kayıtlarının yapılabilmesidir.

Eğitimi siyasete ve partizanlığa alet eden anlayışa tahammülümüz kalmamıştır. Bu tatil dönemi hazırlık için önemli bir fırsat yaratmaktadır.”

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
Ktös Eğitim yılı beklentileri Haberi

YORUMLAR
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans