




Dev-İş 2 Mart ta nerelerde Grev de
Dev - İş Genel Başkanı Mehmet Seyis yazılı açıklamasında, “Türkiye hükümeti tarafından dayatılıp UBP Hükümeti’nin işbirliğiyle uygulamaya konulan yıkım paketine karşı başkaldırılarının büyüyerek sürdüğünü” kaydetti.
“Dayatmalar sonucu ekonomik güçleri geriletilip, alım güçlerinin düşürüldüğünü toplu iş sözleşmeleriyle elde ettikleri tüm haklar gasp edilirken, bir yandan da bu dayatmalara karşı direndikleri için AKP yetkililerinin hakaretlerine maruz kaldıklarını” savunan Seyis, “hükümetin halka yapılan bu hakaretleri kınamak yerine neredeyse alkışlamasının ise bu süreçteki en büyük ayıp olarak ortada durduğunu” öne sürdü.
Seyis, Başbakan İrsen Küçük’le Sendikal Platform’un bugün yaptığı görüşmenin, “2 Mart Toplumsal Varoluş Mitingi’ne duyulan ilginin düşmesine yönelik bir şov olduğunun görüldüğünü” ileri sürerek, Başbakan’ın paketi geri çekmekle ilgili adım atmadığını, nüfusu da bilmediğini tekrarladığını iddia etti.
“Kıbrıslı Türkler; böyle bir yönetimi de, talimatla yönetilmeyi de hak etmediği gibi kabul da etmeyecektir” diyen Mehmet Seyis, dayatma ve hakaretleri sineye çekmelerinin beklenmemesini istedi.
Dev - İş Genel Başkanı Seyis, “2. Toplumsal Varoluş Mitingi’nin birinciden daha yığınsal gerçekleşmesi” hedefi ile, federasyon ve bağlı sendikalar Devrimci Genel-İş, Emek-İş, Petrol-İş ile kardeş sendikaları Mağusa Türk Genel - İş’in 2 Mart’ta saat 08.00 itibarıyla grev uygulayarak saat 10.00’da Lefkoşa’da eski Peyak binaları önünde toplanarak mitinge katılacaklarını bildirdi.
Seyis, grevde olacakları işyerlerini şöyle açıkladı:
“Gazimağusa Belediyesi, Girne Belediyesi, Gönyeli Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Yeni Boğaziçi Belediyesi, Kıbrıs Türk Petrolleri, Yenidüzen gazetesi, Dörtrenk Matbaacılık, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, okul kantinleri, bazı bankalar ve kamu işyerlerindeki çeşitli daireler.”











- » Thy İletişim ve Anadolujet Telefon Numaraları
- » Salamis Otel Karantinası görüntülendi
- » Bakan Pilli, hastaneye kaldırıldı
- » Cumhurbaşkanlığı, Seçimi Erteleniyorr...
- » 8 Martta Kadına Bıçaklı Saldırı
- » Lefkoşa da trafik kazası
- » KKTC ye 500 yataklı hastane
- » Bkp, 5’İnci Olağan Kurultayı Bugün Gerçekleştirildi
- » “Masal İçinde” Adlı Sinetiyatro 4 Ocak’Ta Kktc’De Sahnelenecek
- » Çavuşoğlu:rum Kesimi Hariç Bölgedeki Tüm Ülkelerle İkili Ve Çok Taraflı Anlaşmalar Yapabiliriz
- » Sucuoğlu, Türkiye’Deki Mevkidaşı Selçuk İle Görüştü
- » Özçınar, Başçeri’Nin Babasının Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
- » Hindistan’Da Fabrikada Yangın Çıktı: 43 Ölü
- » Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis İle Görüştü
- » Iı. Ulusal Protez Ortez Sempozyumu Daü’De Yapılıyor
- » Uganda’Da Sel Ve Heyelan: 16 Ölü
- » Irak’Taki Bağdat Ortak Operasyonlar Komutanı Görevden Alındı
- » Yeni Yapay Nöron Alzheimer’La Mücadele Kullanılabilir
- » Hasipoğlu Kathimerini’Ye Konuştu
- » Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa’Ya Seyahat Uyarısında Bulundu
- » Sevgül Uludağ’A Kayıplarla İlgili Çalışmalarından Dolayı Ödül Verilecek
- » Libya, Türkiye İle İmzalanan Mutabakatların Yürürlüğe Koyulmasında Kararlı
- » Akar: Libya Mutabakatı Diğer Ülkelerin Hukukuna Taciz Değildir
- » Londra’Daki Suriye Zirvesinden Sivillere Saldırıların Durması Kararı Çıktı.
- » Lider, Tuzla Deplasmanında
- » Binicilik Federasyonu Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakaları Yapıldı
- » Libya Hükümeti: Türkiye İle İmzalanan Mutabakat Yürürlüğe Girdi
- » Bağdat Havalimanı’Na Roketli Saldırı
- » Tatar, Kickboks Federasyonu Başkanı Ve Sporcularını Kabul Etti
- » Başbakan İstanbul’Dan Döndü
- » 75 Kişi Hıv Virüsü Taşıyor!
- » Kocaeli’De 114 Kıbrıs Gazisine Madalya Ve Berat Belgesi Verildi
- » Diyalog-Arenasporkolik Galibiyetle Tanıştı
- » Potada Lig 3 Devreli..!
- » Enduro Finali Yapıldı
- » Enduro Şampiyonası Tamamlanıyor
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans