




Eroğlu, Müzakerelere zaman limiti konmalı
Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakerelerde Hristofyas’ın gündeme getirdiği vatandaşlık konusuyla ilgili olarak, KKTC Devleti ve bu devletin, hükümeti ve parlamentosu bulunduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşlıkların KKTC Anayasası’nın koruması altında olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Kendi vatandaşlarımızı bu ülkeden ihraç etme gibi bir düşüncemiz yoktur, olamaz da…” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gazimağusa’daki Maraş Semt Polikliniği açılış töreninde yaptığı konuşmada, müzakerelere ilişkin açıklamalarda da bulundu.
Hristofyas’ın “göçmenler” diye gündeme getirdiği konunun KKTC’ye göre vatandaşları olduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
“Ben açıkça şunu söyledim; KKTC Devleti vardır, Devletin de icraat yapan hükümeti vardır, parlamentosu vardır. Dolayısıyla bir anlaşma oluncaya kadar (kalıcı ve yaşayabilir olacağına inandığımız) da hükümetler icraat yapmaya devam edecektir, etmelidir. Ancak bir anlaşma olduktan sonra yeni vatandaş yapılacaksa yeni ortaklığın şartlarına göre vatandaş yapılır. Bizim yapmış olduğumuz vatandaşlıklar KKTC Anayasası’nın koruması altındadır. Kendi vatandaşlarımızı bu ülkeden ihraç etme gibi bir düşüncemiz yoktur, olamaz da…”
Eroğlu, vatandaşlık konusunun hassas bir konu olduğunu kaydetti ve “Sizler huzur içerisinde ülkemizde çalışmalarınızı sürdürün, mümkün olursa yapacağımız bir anlaşma sizleri tedirgin etmeyecek” dedi.
Bugüne kadarki müzakerelerin çok fazla ilerlemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bizim niyetimiz, zaman limiti içerisinde bu müzakereleri şöyle veya böyle bitirmektir” dedi.
Kendisinin bir anlaşma olmasından yana olduğunu kaydeden Eroğlu, anlaşmanın; sadece Türk tarafına bağlı olmadığını, bunun ancak karşı tarafın da aynı anlayış içerisinde olmasıyla mümkün olabileceğini, aksi takdirde yıllardır süren müzakerelerin daha uzun yıllar süreceğini belirtti.
BM Genel Sekreteri’ne verdikleri pratik planda zaman limiti koyduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ancak Rum tarafının zamana oynamaya devam ettiğine işaret etti.
Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin bir durum değerlendirmesi yapmasını ve müzakerelerde zaman limiti konmasını temenni ettiklerini söyledi.
“ENDİŞEYE GEREK YOK”
Endişeye gerek olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kıbrıs’ta aradığımız anlaşma; yaşayabilir, kalıcı, Kıbrıs Türk halkını tekrar göçmenlik noktasına düşürmeyecek, huzur içerisinde kendi topraklarında, kendi aile fertleriyle birlikte yaşamasını sağlayacak bir anlaşmadır. Bulur muyuz bulamaz mıyız, onu zaman içerisinde göreceğiz” dedi.
“EKONOMİK SIKINTILAR DİYALOGLA…”
Müzakereler devam ederken hayatın da devam ettiğini kaydeden Eroğlu, ülkedeki ekonomik sıkıntıların aşılması için hükümetlerin tedbir alması gerektiğini, sorunların aşılması için hak arayan kesimlerle diyalog gerekliyse bunun da yapılması gerektiğini vurguladı.











- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Mutfak İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?
- » Güney Kıbrıs’ta 410 yeni vaka, 2 Ölü
- » 500 TL’lerin ödeneceği sektörler açıklandı
- » Old City Hırsızları yakalandı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
- » Tatar, CTP heyetini kabul edecek
- » Harmancı: “Mayıs ayında ‘Merkez Lefkoşa’ kapılarını açacak”
- » Kredi ve Risk Raporu Takibi Nasıl Yapılır?
- » Sosyal Sigorta prim borçları 26 Şubata ertelendi
- » Amcaoğlu,21 günde 3 bine yakın öğrenci ülkeye geldi
- » Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek
- » Fuat Oktay,Ekonomik Örgütler Platformu ile görüştü
- » Tatar,Yama olamayız, ayrı devlet olduğumuz kabul edilmeli
- » Taçoy,700 aktif vaka sayısına ulaşmış bulunuyoruz
- » Fuat Oktay mali protokol için bu hafta ülkemize geliyor
- » Sevgililer Gününde Ne Alsam Diye Düşünen Erkeklere Öneriler
- » Thy İletişim ve Anadolujet Telefon Numaraları
- » Cumhurbaşkanlığı, Seçimi Erteleniyorr...
- » Bakan Pilli, hastaneye kaldırıldı
- » Salamis Otel Karantinası görüntülendi
- » 8 Martta Kadına Bıçaklı Saldırı
- » Lefkoşa da trafik kazası
- » KKTC ye 500 yataklı hastane
- » Yeni Yapay Nöron Alzheimer’La Mücadele Kullanılabilir
- » Iı. Ulusal Protez Ortez Sempozyumu Daü’De Yapılıyor
- » Binicilik Federasyonu Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakaları Yapıldı
- » Lider, Tuzla Deplasmanında
- » Diyalog-Arenasporkolik Galibiyetle Tanıştı
- » 75 Kişi Hıv Virüsü Taşıyor!
- » Tatar, Kickboks Federasyonu Başkanı Ve Sporcularını Kabul Etti
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans