Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Benim ne partim var, ne de liderim 23.06.2011

23 Haziran 2011 Perşembe Saat 09:25

Bu toplumda bunu söyleyebilcek kaç kişi var çok merak ediyorum. Mevcut siyasi partiler, ve siyasiler beni temsil etmiyor. İş ola göstermelik yönetim olur mu? Hükümetimiz var ve Kıbrıslı’ların çıkarlarını düşünüyor diye bilirmiyiz?

Peki o zaman bu ülkeyi halkın oyları ile seçilenler yönetiyor dersek doğru olur mu? Veya artık doğruları görebilen bir toplum var söyleyebilir miyiz? Eğer cevabınız HAYIR ise o halde anlaşılamayan nedir? Eğer ben yıllardır sandığa gitmiyorsam bir sebebi vardır elbet.

Söyleyin Allah aşkına hangi partiye veya hangi siyasiye oy vereyim. Hepsi birer kukla. Kuklalar devlet yönetebilir mi? O zaman niye canınızı yiyorsunuz! Bütün bu yaşananların sebebi budur. Türkiye’nin yönetiminde ve kontrolünde olan bir bölge.

Baksanıza CTP DAÜ’de yaşananların sorumlusu UBP hükümetidir diyor. Sendikal platforum ise Türkiye Cumhuriyeti elçiliğidir diyor. Demek ki biz hala daha doğruları gören bir toplum olamadık . Veya işimize öyle geldiği için öyle konuşuyoruz.

Şimdi anladınız mı neden hep kaybediyoruz. CTP’liler UBP hükümetinin kukla hükümet olduğunu hala kavrayamadılar. Sanki kendileri hükümetteyken kukla değilmiş gibi. Herneyse; kavradılar ama işlerine öyle geliyor. Aslında CTP’liler bunu söylerken şunu demek istiyorlar hükümete biz gelelim biz daha iyi kukla oluruz.

Ben aylardır bu toplumun bir lidere ihtiyacı olduğunu söylüyorum ama ne yazık ki; ortada lider yok. En önemli sorunumuz bu, kimse beni yanlış anlamasın Lider derken bugüne kadar o denediklerimiz değil.Kıbrıslılığı, Kıbrıslı’yı ve Kıbrıs’ı koruyacak lider. Türkiye’ deki siyasilerin karşısında, diklenmeden dik duracak lider istiyorum. Pısırık, korkak, ürkek, ve gebe olmayan lider istiyorum. Tıpkı Erdoğan gibi. Tabi lider yanında birde parti lazım CTP, UBP, TDP, ÖRP veya DP değil elbette.

AK Parti gibi güven veren ve arkasında yürüyebileceğim bir parti. Kıbrıs türkünün çıkarlarını koruyan, geleceğini düşünen. Benim buna hakkım yok mu? Mevcut siyasi partileri ve siyasileri ayni kefeye koymadığımız müddetçe önümüz açılmayacak. Eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakalım ve yeni liderimizi ve Partimizi keşfedelim. Benim ne partim var nede liderim. Bunu sizde benim gibi söyleyebilir misiniz?

 

GARGA’DAN AL HABERİ

GİRİŞİMCİLER OKUL MU AÇIYOR?

DAİ ve DAK’a talep olan Mağusa’lı girişimciler öyle anlaşılıyor ki; Doğa Koleji’ne kaptırdıkları DAİ ve DAK’a alternatif olarak yeni bir okul açma kararı aldılar. Edindiğimiz bilgilere göre; DAK Okul Aile Birliği Başkanı dün Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ü arayarak okul açma konusunda görüş aldı. Gelen bilgilere göre; Okul Aile Birliği Başkanı işadamlarının mağusa’da okul açmaları halinde Eğitim bakanlığının onlara izin verip vermeyeceğini sordu. Bakan Dürüst şartlara uyulduğu taktirde izin vereceğini söyledi. Kısacası; girişimcilerin bu konuda çalışma yaptıkları ve Doğa Koleji’ne karşı okul açacaklarının sinyalini aldık. Bakalım girişimciler önümüzdeki günlerde yeni okul açma ile ilgili ne gibi çalışmalar yapacaklar.?

 

TATAR FAİZLER KONUSUNDA KARARLI

Ülkemizde bankaların %100 faiz uyguladıkları artık Maliye Bakanlığı tarafından da tescillendi. 250 bin TL borçlanacaksın, borcunuz da 1 Milyon TL’yi geçecek. Bu nerede görüldü? Bazı bankalar ve tefeciler faiş faiz uygulamasından dolayı birçok vatandaşımızı mağdur etmişlerdir. Faiz konusunda tam bir infial var. Hükümet çaresiz bu konuda önlem alamıyor ama Maliye Bakanı Ersin Tatar bu konuda kararlı. Edindiğimiz bilgilere göre; Tatar dün Bankalar Birliği ve Merkez Bankası ile faizler konusunda bir görüşme yaptı. Gelen bilgilere göre; konunun bütünlüklü olarak çözümlenebilmesi için mahkemelerin de, bankaların da, hükümetin de konuya birlikte el atıp bu sorunu ortadan kaldırmak lazım. Bu durumda olup da mağdur olan çok sayıda vatandaşımız var. Mahkemeler de yasalar ışığında insiyatif kullanıp vatandaşı koruyamıyor. O bakımdan Tatar konuyu çözmek için çalışmalar başlattı. Dileriz bu konuda gerekli adımlar atılır ve mağdur olan birçok insanımız bu faiz yükünden kurtulur.

 

 

MESAJI OLAN ALSIN

 

Sn.İsmail ABİDİN; Zoru başarıp Avrupa'dan turist getirmeyi başarmanızdan dolayı sizi kutlarız. Gelen bilgiler de turistin esnafın yüzünü güldürdüğü yönünde.

 

Sn.Soley AKÇAABA; Sanayi bölgesi'nin altyapı sorunu giderilmediği gibi bölge işletmelerden bu konuda şikayetler gelmeye devam etmekte. Bu işe bir el atsanız da Sanayi bölgesi biraz düzene girse.

 

Sn.Ünal ÜSTEL; Gerek Girne, gerekse Lokmacı esnafı gelen turistin ilgisinden memnun. Özellikle bu yılki artışın değerini bilerek seneye daha fazlasını şimdiden planlamak gerekecek...

 

Sn.Özkan YORGANCIOĞLU; Demek öyle ha! DAÜ’de yaşananların baş sorumlusu UBP hükümetidir. Vay be! Biz kuklar bu toplumu mahvettik demek çok mu zor?

 

Sn.Ergün SERDAROĞLU; Maşallah hem nala hem mıha...Gündüz eleştirin gece da yeme içmeye giden. Dediğimiz konu başbakan ile geçtiğimiz gece Girne'li vekil, belediye başkanları hep beraber Kozanköy'de yeme içme yapmışsınız. Afiyet olsun.

 

Sn.Hüseyin ÖZKARAMANLI; Biraz daha relax olmakta fayda var. Sizin gibi akademisyen birinin bu konularda daha soğukkanlı olması gerekmez mi?

 

Sn. Ersan SANER; Metehan çemberindeki trafik ışıklarını bir an önce kaldırmazsan, ne pahasına olursa olsun ben gidip kaldıracağım. Dün yaşananlardan resmen utandım, Güney plakalı bir araç Güney’e gitmek için ışıklarda beklerken Dereboyu istikametine gidecek olan sürücüler rum plakalı aracın 10 saniye durmasını bile hazmedemediler. Arabada bulunan küçük çocuk bağrışmalardan dolayı korkup ağlamaya başladı. Metehan çemberi trafik ışığı istemiyor. Elektrikler kesik olduğu zaman veya trafik ışıkları arızalandığında hiçbir sorun yaşanmıyor. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, ile haşır neşir olduğunuzu biliyoruz. Birlikte Survivor’ı izlerken hiç sana Metehan ışıklarının saçmalığından bahsetmedi mi?

 

Sn.Salih İZBUL; Biz komiteyi terkedecek Milletvekili değil, kukla milletvekilliğinden istifa edecek adam istiyoruz.

 

Sn.Dr. Faiz SUCUOĞLU; Temmuz - Ağustos tatil dönemidir. Genelde insanlar tatile giderler. Sen de bu dönemde tempoyu düşürecek misin? Örgütlerin de tatile girsin ki Eylül dönüşü özlem olsun...

 

Sn.Müge TANCER; Politika böyle işte, al gülüm ver gülüm. Gör beni göreyim seni. Sakın ola siz müdür oldunuz diye bundan üzüntü duyduk sanmayın. Ben sizin müdür olacağınızı sizden önce biliyordum. Kaç ay önce yazdığımı da gördünüz. Söylenenlere boş verin bu ülkede artık insanımız biri birini eleştiremeyecek duruma geldi. Yeni görevinizde başarılar dileriz..

 

Sn.Derviş Ata TAHİROĞLU; Kızını geçtiğimiz gece nişanlamışsın. Hayırlı ve uğurlu olsun...

 

Sn.Koral BOZKURT; Gördüğün gibi DAÜ konusunda yanılmadım. Bakanlar kurulu dediğim gibi DAÜ yönetimine destek çıktı. Ankara’dan gelecek emri kimse geri çeviremez. Hele bir geri çevirsinlerde gör olacak olanları. Anında hükümet bile değişir nasıl olmasa emir kulu olacak parti çok!

 

Sn.Abdullah ÖZTOPRAK; Gördüğün gibi bu kadar olayın arasında güzel bir mezuniyet töreni gerçekleştirdiniz. Üstelik tüm TV'lerin töreni canlı yayınlaması DAÜ'ye verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

 

Sn.Cemal BULUTOĞLULARI; Geçen gün Haspolat'dan geçerdim, gerçekten evler çok güzel görünüyor. 20 Temmuz'da Tayyip Erdoğan gelirse açılışı ona yaptırın artık...

 

Sn. Ümit HANSEL; Sıcaklar fena bastırdı ona göre. Unutma gün aşırı domateslerin suyunu ver. Tabi sadece onlara değil su isteyen herşeye.

 

Sn.Sibel TATAR; Ersin bey'i Acun'la bu kadar sıkıfıkı görenler niye Kanal T Survivor tarzı programlar organize etmiyor diye soruyorlar.

 

Sn.Günay ÇERKEZ; Direktörü olduğunuz bir kurumda çalışan birkaç müdürün el altından siyasilerle temas halinde olup devlete kapak atmaya çalıştıklarını biliyor muydunuz? Araştırın bakalım altından kimler çıkacak

 

Bu yazı toplam 110042 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans