Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Meclis açılacak, sıkıntılar başlayacak 12.09.2011

12 Eylül 2011 Pazartesi Saat 11:39

Bir şey yapacaklarından değil ama UBP’de paylaşım kavgasından dolayı beklenti içerisinde olan Milletvekilleri meclisin bu ilk günlerinde nisap sağlanmaması için başta kendilerinden biraz söz ettirecekler. Mualefete gelince; mualefet partileri de mecliste meclis kürsüsünü işgal edip saatlerce hükümeti eleştirecekler.
Hükümeti eleştirmek kolay.! Hükümet etmenin hükümetçilik oyunundan öte bir şey olmadığını bilmeyen yok. Kukla yönetimler Ankara’nın yönetimi ile yanlışlara imza atıldığı için her dönem eleştirilmeye açık.
İşte o yüzden bugün gün mualefet edenlerin günü. Sosyal Sigortalar Yasası, Özelleştirme Yasası ve verilen vatandaşlıklar bugün mualefet edenlerin dilinde olacak. Önümüzdeki günlerde bu yaşananlar sendikaları yeniden biriberine kenetleyecek.
19 Eylül’de okullar açılıyor, öğretmen sendikalarına yine gün doğacak. Genel grevler geçmişte olduğu gibi yeniden tekrarlanacak. Kısacası; geçmişte yaşananlar yeniden yaşanacak. Sendikaların bu dönemdeki en büyük dez avantajı muhalefette olan siyasi partilerin sendikalarla birlikte hareket edemeyeceğidir.
Özellikle CTP şimdiki genel başkanı ile sendikalara geçmişte olduğu gibi destek veremeyecek. Sendikalar da zaten bu konuda siyasi partilere tavır koydu. Siyasi partileri ya yanlarında, ya da karşılarında istiyorlar. Hiçbir partiyi ortada görmek istemiyorlar. Bugün meclis açılıyor, siyaset sunide olsa hareketleniyor.

GARGA’DAN AL HABERİ
ASLANBABA ACABA NE YAPACAK?
Ona sormadık ama parasal sıkıntılarını almış olduğu kredi ile atlattı deniliyor. Peki ama DP’den UBP’ye geçti şimdi de UBP’den gidecekmiş gibi davranıyor. Tutturmuş Dış Türkler Birimi oluşturulsun ve onun da başına geçsin. Oldu olacak ona bu dönemde Dış İşleri Bakanlığı verilsin. Ayrı bir birim yaratmak kolay mı? 15 Eylül’e kadar Dış Türkler Birimi kurulmazsa sonradan geldiği yeni partisinden istifa edecekmiş. Onu DP’liler seçti UBP’ye geçti, şimdi de UBP’lilerden kurtulmak için zemin yaratıyor. Doğrusunu isterseniz bizde Ejder Aslanbaba’nın ne yapacağını merak ediyoruz? UBP’de kalırsa İskele ilçesinden yeniden Milletvekili olma şansının olmadığı için mi bütün bunlar.?Anladık ona istihdamlar konusunda da pek yüz verilmedi ama Dış Türkler Birimi bizce bahane.

KIBRISLILAR’A İSTİHDAM, TC’LİLERE VATANDAŞLIK
Kim ne derse desin, KKTC’nin mevcut yapısını memnun etmek hiç de zor değil. Bazı çevrelerin bağırıp çağırdığına pek kulak asmayın. Çıkar üzerine kurulmuş bir yapı. Bu kokuşmuş düzende Kıbrıslılar’ı memnun etmek istersen devlet dairelerine istihdam edeceksin, TC’lilere de vatandaşlık vereceksin. O zaman göreceksiniz ki ülkede hiçbir sıkıntı olmayacak. Hükümete gelen her siyasi parti yeniden hükümete gelebilmek için yıllarca hep bu formülü denediler. İstihdamlar konusunda Ankara hükümeti rest çekti, şimdi bakıyorum hükümet edenler ağırlığı kırsal kesim arazilerine verdiler. Bundan böyle seçim kazanmak için kırsal kesim arazilerini bitirecekler. Gördünüz mü KKTC’nin yapısı ne üzerine kuruldu.? Aksini iddia eden var ise beri gelsin.

AMCAOĞLU’NA AYIP ETTİLER
Eeee bu kadar da olmaz.! İyi ki bu konuyu gündeme getirdik de Amcaoğlu aleyhinde konuşanlara ağzının payını vermiş oldu. Birkaç günden beridir istihdamlarla ilgili yayınladığımız listelere ek olarak Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nun da ısrarla damadının işe alındığını yaymaya çalışıyorlar. Bize hem telefoniyen, hem de yazılı olarak defalarca duyuruldu. Bu konu ile ilgili dün haber yaptık, Amcaoğlu çıkan haber üzerine bize bir açıklama yaptı. Amcaoğlu’nun damadı Çağın Perçinci henüz asker, askerliğini tamamlamasına dört ay var. Kızı ise yedi yıldan beridir YDÜ’de çalışıyor. Yani; Amcaoğlu ile ilgili UBP çevrelerinde söylenenler asılsız. İyiki Amcaoğlu bu konuda dün bize bir açıklama yaptı, sanırız bundan böyle UBP’liler bu konuda konuşamayacaklar.


MESAJI OLAN ALSIN

Sn. Nazım ÇAVUŞOĞLU; Silah sanayi ziyaretiniz olumlu geçmiş yakında silah sanayisi için KKTC’de adım atılacağını da duyduk. Bir bu eksikti zaten bu arada Hüda Aksoy’u müsteşarınız emekli olduğu için beraberinizde götürdüğünüzü öğrendik ancak Mehmet Tancer ve Alirıza Usluer’in sizinle birlikte Türkiye’ye gidişlerini anlamadık. Keşke giderken beni de götürseniz biraz hava alırdım benim de hava almaya ihtiyacım var çok bunaldım.
Sn. Özkan YORGANCIOĞLU; Sendikal Platform bundan böyle ortada adam istemiyor. Ya yapacakları eylemlere destek vereceksiniz yada karşı çıkacaksınız. Yani; ya siyah ya beyaz, gri olmaz.
Sn. Ejder ASLANBABA; Dün gece seni rüyamda gördüm. Allah inandırsın Başbakanlık’ta sana bir oda vermişler, KKTC hariç dünyadaki bütün Türkler’den sorumlu bir birim oluşturmuşlar başına da seni koymuşlar. Dış Türkler Birimi adı altında çalışmalara başlamışsın. Güzel bir rüyaydı, inşallah hayırlısı ile bugün Başbakan’dan müjdeyi alırsın ve benim gördüğüm rüyada gerçek olur. Sor göresin ben kolayına rüya görmem ama gördüğüm rüyaların çoğu da gerçek oldu. Asım Karaderi canlı şahitlerden birisi ona sorabilirsin!
Sn. Bumin PAŞA; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlarla iyi bir dialog kurmak için vermiş olduğun çabalar ters tepebilir. Bu çabalarınızı bazıları yalakalık olarak algılamaya başladı. Biliyorsun yalakalık yapanları da pek sevmezler haberin olsun!
Sn. Ahmet BAĞZIBAĞLI; Bizim o arkadaş bu kadar yıllık arkadaşımızdır beni bir defa olsun bile bahçeye götürüp de ata bindirmedi. Duyduğuma göre; başkalarını sürekli olarak ata bindiriyor. Ben sünnet olduğumda da ata binmedim, söyle Allah aşkına sen benim yerimde olsan üzülmez misin?
Sn. Afet ÖZCAFER; Kopenhag’a giderken kahvenizi de birlikte mi götürdünüz? Yoksa oralarda Türk kahvesi mi vardı? Arkadaşlar falı hangi kahve ile açtığınızı sorup duruyorlar. Bugün ararlarsa ne cevap vereyim? Biliyorsun çok meraklıdırlar...
Sn. Hasan TAÇOY; Parti içerisinde hesaplaşma başlıyor galiba. Göktürk Ötüken, Mustafa Akyön, Hüralp Yumuk, Sadık Gardiyanoğlu, Ali Darbaz, Ecevit Alper ve Fevzi Hürmanoğlu ile birlikte birkaç gün önce Gönyeli’de Ömer’in meyhanesinde strateji belirliyordunuz. Yanında böyle kurmaylar olduktan sonra parti içinde veremeyeceğiniz kavga yoktur. Bir akşam beni de davet edin bende birşeyler yeyip içeyim bir deri bir kemik kaldım. Söz konuştuklarımız da aramızda kalacak!
Sn. Zehra HANIM; Madem ki bira sizi tutuyor, bira içeceğinizde söyleyin de size şöför göndereyim. Alkollü araç kullanmayın!
Sn. Mehmet ÖZKARDEŞ; Hazır emekli olmuşken sendika başkanlığını devretmeyi düşünmüyor musunuz? Anladık her üye olan başkan olabilir ama sıkılmadınız mı? Yoksa bu bir hastalık mı?
Sn. Betül HASTAN; Yeni işin hayırlı uğurlu olsun. Artık sosyetik bayanların da uğrayabileceği kaliteli bir mağaza açtın. Takıllar, çantalar ve elbiseler çok güzel satılıyor. Seda Sayan’ı bile oralara çekebildiysen ne mutlu sana. Aklında bulunsun Bülent Ersoy geldiğinde haberim olsun!
Sn. Mehmet TANCER; Gelirken güzel bir Tabanca kataloğu getirdin mi? Silahahlara merağın olduğunu inan bilmiyordum.
Sn. Mehmet CANGİL; Madem ki kızı da devlet dairesine yerleştirdin, artık mangal yakmaya da gerek kalmadı. Dünyanın masrafını yapıyordun boşver zaten hepsi de kilo aldı!
Sn. Mehmet HULİSİOĞLU; Vidanjörlere açmış olduğun savaş kamuoyunda büyük bir taktir topladı. Tam bir sağlık faciası buna derler işte. Evlerin arasına vidanjörlerle lağım sularını dökenlere ne ceza verileceğini merak ediyorum doğrusu.
Sn. Ferdi Sabit SOYER; Hade ha seni göreyim, bugün meclis açılır meydanı Özkan’a bırakma! Kürsüye çık ve eskiden olduğu gibi kükre. BRT’den bütün dünya sizi izlesin.
Sn. Gürsel UZUN; Bayramda Mağusa’da UBP ve Başbakan adına gezmediğin kapı kalmamış. İnsanın Mağusa’lı olası geliyor. Koskocaman bayram geçti lefkoşa’da kapımızı bir Allah’ın kulu bile çalmadı.
Sn. Ergün SERDAROĞLU; Bugün mecliste o yazdan kalma ölü toprağını üzerinden at. UBP içerisinde senden hareketlilik bekliyoruz. Sende biliyorsun ki, nerde hareket orda bereket var.
Sn. Hayri ORÇAM; Ozanköy’de Harnup pekmezi festivali yapıldı, Tatlısu’da da Harnup festivali yapılıyor. Arkadaşlar soruyor bir başka köyde şişe cam kavanoz festivali de düzenlense sizin köyden yetişen harnupları alıp Ozanköy’e pekmez yapmaya götürseler, sonra da düzenleyecekleri şişe cam kavanoz festivalinde pekmezleri kavanoza koysalar nasıl olur?
Sn. Cemal ERTORUN; Duyduğuma göre; sayende Nuhun Gemisi Oteli’nde çalışanların büyük bir kesimi KKTC vatandaşı. Güvenlik müdürün

Bu yazı toplam 18766 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans