Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Sayım başladı! 23.09.2011

23 Eylül 2011 Cuma Saat 11:03

Kasım ayında yapılacak olan nüfus sayımı için start  verildi. UBP hükümetinin partizanca yapmış olduğu geçici memur statüsündeki istihdamlar nüfus sayımı için görevlendirildiler. Edinilen bilgilere göre; Lefkoşa’da yaklaşık 110 geçici memur nüfus sayımı için yollara çıkıyor. Dün öğleden sonra Lefkoşa kaymakamlığına çağrılan yeni geçici memurlar sayım için görevlendirildiler. Gelen bilgilere göre; geçici memurlar Lefkoşa’da sokak sokak  gezip ev ve apartmanları sayacaklar. Sizin anlayacağınız; haneleri sayım başladı. Gelen bilgilere göre; Kaymakamlık gerekirse özel şirketlere de görev verecek.

GEÇİTKALE'DE İSYAN DERECESİ TEPKİ

Gargalarımız  Mesarya’da alçaktan bir uçuş yaptılar. Uçarken de duydukları bize yabancı gelmeyen konulardı. Hep dedik ya UBP’nin rakibi UBP’dir. Hala düşüncemiz değişmiş değil. Yaşananlar da bizi doğruluyor. Geçtiğimiz günlerde Geçitkale örgütü istifa noktasına gelmiş. Gelmekte de yerden göğe kadar haklı oldukları bir gerçek. Bu aralar istihdamlar UBP içerisinde artık gizlenemeyecek düzeyde ve her geçen gün sertleşen bir üslupta parti içi gerilimi artırmaya devam ediyor. Galiba UBP kendi kendisiyle yüzleşiyor. Geçitkale Cumhuriyet lisesinde açık olan okul sekreterliği bir anda doldurulmuş. Buraya   kadar  normal. Elbette doldurulacak okul sekretersiz mi kalsın?

Normal olmayan, okul sekreterliği  Düzova köyünde hademe olarak görev yapan örgüt başkanının bir yakını tarafından doldurulmuş. Geçitkale’ye kısaca şunu demişler "sekreter mi istiyorsunuz alın size sekreter". Bu uygulama özellikle kadın Kolları başkanını, örgüt başkanını ve tüm örgütü öyle bir ayağa kaldırmış ki tepkinin etkisi Bakanlar kurulunda bazı bakanların tartışmasına kadar gitmiş.
Sonuç mu? Sekreter eski yerine dönmüş. Örgütün istediği olmuş mu? Onu da zaman gösterecek.
İşin gerçeği Salı gün okul açılıyor okulda sekreter yok. Bu yazdığımıza biz de güldük. Okullarda Müdür Müdür Muavini Öğretmen yok biz sekreterden bahsediyoruz.
Gözümüz kulağımız üzerinizden eksilmeyecek.

KEMAL DÜRÜST'Ü ZOR GÜNLER BEKLİYOR

İlk öğretimde okullar kaos içerisinde açıldı. Orta öğretimde durum çok daha vahim. Özellikle de Karpaz  bölgesi . Birçok veli bizlere telefonla ve mesajlarla ulaşarak ne olacağını soruyor endişelerini dile getiriyor. Garga’larımızı bölgede uçurduk ve velilerin endişe ve tepkilerinin gerçek olduğunu gördük.İsekele ilçesinde gerçekten durum vahimin de ötesinde. Bırakın öğretme eksikliğini okullarda muhatap bulacağınız kimse yok. İlçe merkezinden başlayarak teker teker durumu bir değerlendirmeye aldık. Üzülmemek elde değil.
İskele merkez. Bekirpaşa Lisesi'nde durum kontrol altında. Müdür Muavinler tamam, öğretmen eksikliği hiç denecek kadar az. İskele merkezdeki diğer okul Ticaret Lisesi'nde Müdür yok, öğretmen eksikliği çok.

Mehmetçik belediye sınırlarında Mehmetçik ortaokulunun durumu içler acısı. Ne müdür ne muavin yok.  Öğretmen açığı çok.  Karpaz Meslek Lisesi de aynı durumda.  Müdür yok Muavin yok nakillerin yeri hala boş. Erenköy Belediye sınırları içerisindeki tek okul olan Erenköy Lisesi'nde durum pek kötü değil. İdari kadrosu tam  ama öğretmen eksikliği önemli derecede.
Dipkarpaz belediye sınırları içerisinde tek ortaokul Recep Tayyip Erdoğan ortaokulunda müdür yok, öğretmen yok. Garga’dan alın haberi. Kaptanı olmayan geminin rotası ne kadar doğru olur. Hele tayfaları da eksikse, bu gemi karaya vurur Hani fırsat eşitliği. Bu bölgede buna rastlamak mümkün değil.

MAGUSA HASTAHANESİ KENDİNİ FARKETTİRİYOR, AMA?

Genellikle halkın en hassas olduğu konuların başında eğitim ve sağlık geliyor. Eğitimde tablo ortada.
Geçenlerde Mağusa hastanesinde  Garga’larımız alıcı gözüyle bir tur attı. Gördüklerimiz duyduklarımız bizi memnun etti. Başhekim Erdal Özcenk’ci çok eleştirildi zaman zaman. Eleştiriler belki haklı belki haksızdı ama her eleştiriden ders çıkarmak da önemli. Dr. Erdal bu eleştirilerden sanırız olumlu yönde payını aldı. Sabahın ilk ışıklarından gecenin karanlığına kadar her departmanı dolaştık. Her şeyi gözlemledik. Her köşeye baktık. Bu bizim özelliğimiz. Hastane temizlikten tam not aldı bizden. Düzen ve  tertip yerinde. Personelin iş disiplini mesaiye uyumu  tamam. Doktorların o zor şartlara rağmen halka yaklaşımı iyi. Güvenlik sorumlulukla görev yapıyor. Hastalar ilgiden çok memnun ve müteşekkir. Hastanede çıkan yemekler  5 yıldızlı restorantı aratmayacak kadar doyurucu ve hijyen kurallarına uygun bir mutfak.. Biz bunu gözlemledik gün boyunca.

Ama duyduklarımız da vardı. Yeni bir tomografi cihazı alınmış en nihayet hastaneye. Alınmış ama söylenenlere göre henüz radyasyon sızımı olup olmadığı kontrolü yapılmamış. Hem kullananlar hem hastaların derin şüpheleri var. Bu konu üzerinde önemle durulması gerekir. Kısa ve net pek alışkın olmadığımız bu düzen,tertip ve ilgi bizi şaşırttı ve memnun etti.Devamını dilemekten başka ne diyebiliriz

MESAJI OLAN ALSIN

Sn. Ahmet BENLİ; Bazı CTP’lilerin Belediyede sözleşmeli çalıştığı ama Belediyeye hiç uğramadıkları konuşuluyor. Üstelik bazısının ek mesai aldığı yetmezmiş gibi ek iş yaptıkları duyumları geliyor. Bu konu bilginizde olduğu ama göz yumduğunuz söyleniyor. Haberiniz olsun.

Sn. Ahmet DERYA; KTHY’nin en büyük zararı sizin döneminizde yaptığı, üstelik partinizin bir  çok CTP’liyi zarar ettiği biline biline havayollarına aldığı hala konuşuluyor. Eski veya yeni hükümet düşünce, kafalar da ayni olunca olan çalışanlara oldu desenize.

Sn. Sonat ALTUĞ; İstanbul’dan döndün ama sosyal hayatta hala yoksun diyorlar. Bu kadar evcil olmana gerek yok. En azından insan hafta sonları kafasını evden dışarı çıkarır.

Sn. Yusuf DENNER; Dereboyu’ndaki araziye dükkan projenizin olduğu söyleniyor. Proje bitince eminiz Dereboyu hepten cafe-restaurant yolu olacak.

Sn. Fuat NAMSOY; Bu aralar basından düştün. Daha önce IN’din, şimdi OUT oldun. Arada demeç ver görün ki Garga’lar haber uçursun.

Sn. Hüseyin ERGİL; Geçenlerde gündüz iş saati Rum tarafına geçerken görülünce iş amaçlı mı güneye geçtiğini sordular? Gördüğün gibi nere gitsen Gargalar haberi uçuruyor.

Sn. Şerife ÜNVERDİ; Geçtiğimiz gün telaş içinde telefonla konuşurken bakanlar kuruluna girmeye çalışıyordunuz. Unutmayın ki orada Jammer var içerde konuşamazsınız.

Sn. Ünal ÇAĞINER; Bu yaz gelen turistten bütün turizmciler memnun. Artık kış aylarında kongre turizmine de yöneleneceği yönünde açıklamalar geldi. Sizin otel kış kongre turizmi için en hazır otellerden diyorlarsa desenize 12 ay ülkeye turist gelecek.

Sn. Sezai SEZEN; Maşallah haftanın birkaç günü vekiller gibi Lefkoşa’ya geldiğinizi ve Başbakanlığa uğramadan geçmediğinizi söylüyorlar. Kolay gelsin.

Sn. Mahmut ÖZÇINAR; Ameliyat sonrası sağlık durumunuz nasıl? İşbaşı yapabildiniz mi?

Sn. Nevvar NOLAN; Adli tatil bitti. Davalar yine başlıyor. Umarız yeni dönemde herkesin eleştirdiği yargı sistemi düzelir de davalar daha hızlı sonuçlanır.

Sn. Şemi BORA; Ne oldu da ortalarda gözükmen anlamış değilim. Tamam siyasetten soğuduğunu biliyorum ama gördüğün gibi sosyal yaşamdan da Garga da haberler var. Gerçi  sosyal yaşamda da pek görünmez oldun. Sanki da yer yarıldı içine gittin.

Sn. Mehmet UYSAL; Bakıyorum da siyasetten uzak bir gün geçirdiğin olmuyor. Doktorla Aya’da kendinize güzel bir ziyafet çekmişsiniz. Tabi bölgedeki Garga’lar anında haberi uçurdu. Afiyet bal şeker olsun.

Sn.Mehmet Ali TALAT; UBP hükümetinden şikayetçi olduğunuzu söylüyorsunuz. UBP Kıbrıs Türkünü AB'den soğuttu diyorsunuz hiç kusura bakmayın ama sizde görevdeyken bizi Dünyadan soğuttuydunuz!

Sn.Tahsin ERTUĞRULOĞLU; Dün Meclis kürsüsünden UBP'den kaçmakla iyi yaptığınızı söylediniz. Gelin isterseniz iyi yapıp yapmadığınızı bundan sonra yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde görelim seçimler bize doğruyu söyleyecek.

Sn. Ahmet ETİ; Asaplarınız çok bozuk! Çoktandır yurt dışına seyahat edemediğiniz için sürekli olarak sorun çıkartıyorsunuz. Dün meclise sizi ziyarete gelen vatandaşa çok kötü davrandınız. Onu meclisten kovdunuz elinizde olsa onu dövecektiniz. Bir milletvekiline yakışır mı bu?

Sn. Pervin GÜRLER; Lefkoşa Abdi Çavuş sokakta bulunan UBP lokaline polis gönderin çünkü orasını bir kumarhane gibi işletiyorlar. Vatandaş ka

Bu yazı toplam 17080 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans