Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Gargadan Al Haberi: K-PET bayileri zorda 15.10.2011

15 Ekim 2011 Cumartesi Saat 13:10

Kıbrıs Türk Petrolleri (K.PET) grevin beşinci gününde akaryakıt bayilerini zora sokarken, grevin devam etmesi bizce gereksiz. Daha önce de belirttik, bu grevin hiçbir kesime faydası olmaz. Vatandaş nasıl olsa yakıt ihtiyacını bir şekilde karşılıyor. K.PET benzin istasyonlarında yakıt bulmazsa Altınbaş’a bağlı ALPET istasyonlarına gidip yakıt alacak. Onu bırakın hiç olmadı Güney’e geçip alacak. Yani; 45 kişi grev yapıyor K.PET özelleştirilmesin diye, ama olan da K.PET bayilerine oluyor. Edindiğimiz bilgilere göre; birçok K.PET bayisi akaryakıtları bittiği için Altınbaş Petrol'den yakıt almaya başladı. Gelen bilgilere göre; Altınbaş, K.PET bayilerine akaryakıtı peşin veriyor. Bu durum K.PET bayilerini hayli zora soktu. Oysa; K.PET’ten akaryakıtı 21 günlük vade ile alıyorlardı. Aldığımız bilgilere göre; beş gündür süren K.PET grevinden dolayı benzin istasyonu kapanan K.PET bayisi şimdilik bulunmuyor.

AÇILIŞTA KAYMAKAM DIŞLANDI
Güzelyurt Kurtuluş Lisesi'nin bilgisayar labaratuarı açılışında Güzelyurt Kaymakamı'na okul müdürü tarafından büyük saygısızlık yapıldı. Açılışta kaymakama makas verilip kurdele kestirmedi. Bu açılışlara hiç akıl erdiremiyoruz. Allah aşkına neyin açılışı? Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde bilgisayar labaratuarının açılışı. Sanki buna açılış gerektirir. En ufak bir etkinlğe açılış yapıyoruz. Utanmasak tuvaletlerin, mutfağın, banyonun açılışını da yapacağız.
Neymiş efendim dün Güzelyurt’ta Kurtuluş Lisesi’nde yeni yapılan bilgisayar labaratuarının açılışı vardı. Bu açılışta Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Savunma Teşkilatı yetkilisi, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz hazır bulundular. Okul müdürü Veli Büyükoğlu o mübarek açılışı yapacağında Güzelyurt Kaymakamı hariç diğer yetkilileri açılış yapmak için davet etti. Bu durumu gören Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz sinirlenip hemen açılışı terk etti.
Bize göre; her ne kadar da bu açılışları ciddiye almıyorsak da, Gündüz haklı. Madem ki bakanın dışında diğer yetkililere makas verildi, bir makas da Gündüz’e verilebilirdi. Hatta makas olmasa dahi onu da çağırıp hep birlikte gerçekleştirebilirlerdi. Gördüğünüz gibi KKTC’de nelerle uğraşıyoruz. Neredeyse yakında aya seferler başlayacak, biz bilgisayar labaratuarının açılışları ile uğraşıyoruz. Üstelik de bunu da yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz.

HSBC BANKASINDA HESAPLARINI KAPATANLAR OLDU
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun HSBC Bankası'ndaki hesabının dışarıya sızdırılması bankayı zora soktu. Kim veya kimler tarafından yapıldığı araştırıla dursun aldığımız bilgilere göre, dün Lefkoşa’da HSBC Bankası’nda hesapları bulunan bazı vatandaşlar bankadaki hesaplarını kapattılar. Güvenilir kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre mevduatları yüklü miktarda olan ve Eroğlu’na yakın olan bazı vatandaşlar dün paralarını gidip bankadan çektiler. Gelen bilgilere göre vatandaş Eroğlu'na yapılanı doğru bulmadı ve bankanın güvenilirliği kalmadı diyerek HSBC Bankası'nı suçladı. Bu arada konu ile ilgili çok derin bir soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun hesabını kim veya kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı araştırılıyor. Bu meyanda olayı duyuran CTP Mağusa Milletvekili Sonay Adem’in de ifadesinin alınacağı söyleniyor.

BES SEÇİMİNE DİKKAT!
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) bugün yeni yönetimini seçiyor. İlk kez böylesine önem taşıyan bir sendika seçimi yapılıyor. Önem taşıyan diyoruz çünkü, bu seçim için üç ayrı grup yarışacak, üstelik de kavgalar büyük. Biz bu seçimle ilgili defalarca yazdık, bugün yine yazma gereği duyduk. Bu seçimle ilgili çok önemli iddialar ortaya atıldı; adaylıktan çektirmek için ölümle tehdit edenler bile olmuş. O yüzden bu gün KTAMS’da gerçekleşecek olan BES seçimi çok merak ediliyor. Geçmiş yıllara bakacak olursak bugüne kadar BES seçimlerinde ilk hafta nisap sağlanamazdı ve hep ikinci hafta seçimler gerçekleşirdi. Tansiyonun yüksek olduğu bu seçimlerde bugün nisap sağlanması bekleniyor. Yani sizin anlayacağınız üç grup da iyi çalıştı ve BES üyelerini bugün KTAMS’a götürecek. Seçimin sonucu ne olur bilemeyiz, ancak tansiyonu yüksek bir seçim olacağını şimdiden görebiliyoruz. İşte o yüzden BES seçimine dikkat diyoruz.

SOSYAL SİGORTALAR YASASI'NA BRTK ENGELİ
Sosyal ve İdari İşler Komitesinde hükümetin istediği olmuyor. Hükümet bir an önce Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası'nı geçirmek istiyor ama engel var. Ulusal Birlik Partisi, Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası'nı bir an önce geçmesi için önceki gün grup toplantısında karar aldı. Bu karara göre; dün Sivil Toplum Örgütleri görüşlerini aktaracaktı, önümüzdeki hafta cuma günü de bu yasanın Meclis'ten geçmesi için Genel Kurul'a sunulacaktı. Ancak dün Sosyal ve İdari İşler Komitesi’nde daha önce ivedilik kararı alınan BRTK Yasası'na muhalefetin etkisi ile devam edildi. Bu durum üzerine Sosyal ve İdari İşler Komitesi’ne Başbakan İrsen Küçük müdahale ettiyse de, bunda başarılı olamadı. Bu duruma göre; Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası, önümüzdeki cuma günü Meclis'e gelmeyecek. Bilindiği gibi hükümet bir an önce Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası'nı Meclis'ten geçirmek ister.

MESAJI OLAN ALSIN

Sn.Cemal ESEMEN; Sonunda dediğime geldin mangalları yaktın bak sanki da bakanlar kurulu toplantısı vardı. Gargadan al haberi...
Sn. Mehmet TANCER; Dün komitede CTP’liler size iş yaptırmadılar. CTP’lilere yardım eden arkadaşınız Brüksel’e gidip biran önce bu işten kurtulmak istiyor ama kurtulamayacak. Perşembe günü geri gelmesi gerekiyor sıkıysa daha fazal kalsın!
Sn.Cem KANİ; Eğlence mekanları bir bir kış partileri yapmaya başladı ama senin yeni mekandan henüz tıs yok. VIPS’in açılması merakla beklenir. Elini daha çabuk tutarsan iyi olur.
Sn.Ayça SOYGÜR ÇIRALI; Gün geldi çattı bugün seçim günü. Gelen bilgiler seçimin ortada olacağı yönünde. Zira sendikanın 1 yıldır yan gelip yatmasından rahatsız olanlar çok.
Sn.Metin FAHRİOĞLU; Eşyalarınızı yavaş yavaş toplamaya başlamışsınız.Sizin için birşey değişmeyecek zaten emeklisiniz. Üzülecek bir durum yok bundan sonrası artık kendinize daha fazla zaman ayıracaksınız.
Sn.Ergün SERDAROĞLU; Sosyal İdari İşler Komitesi’nde BRTK yasası bir yerde senin için iyi oldu. Eğer BRTK yasası değil de Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik yasası geçseydi Brüksel’de fazla kalamayacaktın. Şimdi artık özgürsün, Brüksel’de daha fazla kalabilirsin. Zaten son günlerde asapların bozuk, biraz senin de hava almaya ihtiyacın var.
Sn. Arif ÇOCUK; Duyduğuma göre yakında kuzuyu kesip bizi de davet edeceksin hemde komandonun yerinde. Vallahi davet et neresi olursa geliriz zaten bizde komando sayılırız!
Sn. Veli BÜYÜKOĞLU; Dün gerçekleştirdiğiniz Bilgisayar Laburatuvarı açılışında keşke bir makas da kaymakam Menteş Gündüz’e verseydiniz. Açılışı yapanlar arasında o da olsaydı ne olurdu? Nerdeyse sinirden patlayacaktı iyi ki, orayı terk etti yoksa sizin için çok fena olacaktı.
Sn.Kubilay ÖZKIRAÇ; Bazıları saçlarını siyasette ağartır ama senin sendikalarda ağarttığın kesin. Önceki gün yine TV’de BES seçimleri ile ilgili yorumlar yaptığın görüldü. Yani sendika demek Kubilay demek. Sana neden saçların beyazlaştı arkadaş demiyeceğim!
Sn.Müjgen SÖNMEZ; Yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Şerife hanımla iyi bir ekip olacağınızdan kuşkumuz yok. Kolay gelsin.
Sn.Mustafa AKÇAABA; Şimdi övgüyü hakettin.Sigara denetimlerinin arttığı ve düzenli cezaların kesildiği duyumları geliyor. Herkes denetçilerden korksun.İçecek olan da dışarda içsin. Denetimlerin artarak devamını diliyor ve takip ediyoruz.
Sn.Meral EROĞLU; Sosyal sorumluluk alanında yaptığınız katkıları bilmeyen yok.Son olarak meme kanseriyle ilgili erken tanı taraması kampanyası başlatmanız kadınlar arasında takdirle karşılandı.
Sn.Memduh ENER; Senin de İbrahim Çakırdağ gibi sık sık programlara katkı koyman dikkatlerden kaçmadı. Bir an önce TV’de de görünmen iyi olacak. En azından vatandaş Memduh Ener’i tanısın.
Sn.Dağhan FELLAHOĞLU; UBP resepsiyonunda görünmeniz biraz yadırgandı zira bu tip temsiliyetleri biz Günay bey’in yaptığını bilirdik. Zaten Günay bey da resepsiyonda vardı.
Sn.Mustafa ŞENER; Şu Türk Ocağı yeni hocasıyla uyum sağlayabildi mi? İlk haftadan takımdan çıkış bekleme zira hoca zamana ihtiyaç duyabilir.
Sn.Metin KARASALİH; Bu aralar kendini işlere verdin galiba. Gördüğün gibi siyasette ekmek yok.En iyisini yaptın. Kendini OUT’a attın.

Bu yazı toplam 113642 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans