Alihan Pehlivan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alihan Pehlivan

CTP içindeki muhalifler 8 Ocak’ı Bekliyor 03.01.2012

03 Ocak 2012 Salı Saat 19:22

Yeni yıl ile birlikte siyasetinde artık daha seçim odaklı olması kaçınılmaz gözüküyor. Zaten 2011’in son günlerine yansıyan tartışmaların 2012’nin hemen başından itibraren yıl içerisinde daha yoğun olarak yaşanmasını da beklemek gerekir. İşte bu noktada partilerin takınacakları tavırlar çok önemlidir.  TDP’nin meclis içindeki katı muhalefet anlayışını bir adım öne taşımak isteyen CTP içindeki bir grup, mevcut yönetimle görüş ayrılığı içerisinde. Bu grubun hareket noktası ise 7 Ocak’ta CTP’nin çalışma grubunun sunacağı rapor olacak. Yani CTP içinde daha aktif muhalefet yapılmasını isteyenler ki bunların başında eski genel başkan Ferdi Sabit Soyer, Sonay Adem gibi   CTP’nin ağır isimleri gelirken daha ılımlı muhalefet yapılmasını savunan grup  ki burada da genel başkan ile genel sekreter yer alıyor. İşte bu iki grup 7 Ocak’ta çalışma grubunun raporu doğrultusunda birbirlerine üsütnlük sağlamaya çalışacaklar ve çıkan sonuca göre CTP’nin yeni yıldaki muhalefet anlayışını görmüş olacağız.

“Başkanlara” şöfor geliyor

Hükümetten bir adım daha; yeni yılla birlikte artık mecliste temsil edilen tüm siyasi parti başkanlarına   makam şöförü geliyor. Başbakan İrsen Küçük muhalefet parti başkanlarının talebine olumlu cevap verdi ve mecliste temsil edilen her partinin genel başkanına bir şöfor verme kararı aldı. Devlette değişik dairelerde istihtadam edilen şöforler için bir çok parti başkanı istekte bulundu bile.  Demokrat Parti Genel Başkanı eski çalışma arkadaşlarından bir tanesini Dışişleri bakanlığı kadrosundan isterken ÖRP genel Başkanı Turgay Avcı’da yine aynı bakanlıktan şöför talep etti. DGP genel başkanı Tahsin Ertuğruloğlu’da Başbakanlık kadrosundan bir şöfor  talebi olacağı yönünde sağlam duyumlar aldık. Çakıcı ise şimdilik birisini bulmuş değil!  Devlet kadrosundan alınacak şöforler için parti başkanları oldukça secici davranıyor.

 

Kansu tek tek aradı

Lefkoşa Belediye meclis üyesi Ali Kansu, yeni yıl kutlaması için mesaj gönderme yerine tek tek aramayı tercih etti. Birçok kişinin aksine Kansu toplu SMS göndermek yerine tek tek telefon defterindeki herkesi aradı ve yeni yılllarını kutladı. Yaptığı çalışmalarla son dönemde Lefkoşa’da ağırlığını hissettiren Kansu bu çalışması ile taktir toplamaya devam ediyor.

 

 

Çetin Öztel nerelerdesin ?

Çatin ağabey yeni yılın kutlu olsun, rostolu sandeviçlerini özledik. Garga suyu ile rostolu sandeviçlerin tadı damağımızda kaldı. Bir ara ses ver, biz unutmadık seni. Eski dostlar düşman olmaz, gelen geldi geçen geçti biz hala yerimizdeyiz....

 

Eroğlu: "Yeni isim KKTD olabilir"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2012’de çözüm olmaması durumunda yeni anayasa yeni yasalarla yola devam edileceğini, devletin adının bile değişebileceğini açıkladı. Eroğlu, 2012’de çözüm olmaması durumunda yeni anayasa yeni yasalarla yola devam edileceğini, devletin adının bile değişebileceğini açıkladı.Eroğlu isim değişikliğine gidilirse devletin adının, “Kuzey Kıbrıs Türk Devleti“ veya “Kıbrıs Türk Devleti” olabileceğini söyledi.

 

Ertuğruloğlu: "Eroğlu, beni siyasette bitirirdi"

Hasan Hastürer’in Ada TV’de hazırlayıp sunduğu ‘Taşlar Dökülürken’ programına katılan Demokrasi ve Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu önemli açıklamalarda ve itiraflarda bulundu.

İşte o itiraflar....

  • “Ne yalan söyleyeyim olduğum zamanlar oldu”
  • “Siyasilerin itibari vatandaş nezdinde sıfır”
  • “Kıbrıs konusu bağlamında katkı koyabileceğime inandığım siyasi zeminde olduğu için UBP’den aday oldum”
  • ‘Makam hastalığını ömrüm boyunca anlayamadım’
  • “Başbakan müsteşarlığından, ilk görevden alınan bürokrat bendim”
  • ‘Müşavir olduğunuzda kimse sizi aramaz’
  • Kurultayda Derviş Eroğlu’nun yanında yer almakla hata işledik’
  • ‘Denktaş’ın yanına giderken Eroğlu’na söylemedim’
  • Eroğlu, parti içinde kendisine aday çıkmasının önüne geçti’
  • “Denktaş-Eroğlu kavgalarının ülkeye zararları oldu.”
  • “ Şu anda da cumhurbaşkanı başbakan çekişmesi yaşanıyor.”
  • Eroğlu’na genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini söyledim’
  • Milletvekilliğim bu gün de sona erse maaşım yerinde. “

 

Mış-muş-lar

*Kıbrıs Türk Basın Tarihi, tarihçiler ve akademisyenler tarafından yazılıp kitap haline getirilecek”MİŞ”

-Bugüne kadar yapılmamış olması bile başlı başına büyük bir ayıp,

*CTP - BG’den Genel Sekreter Asım Akansoy başkanlığında bir heyet, Ankara’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirec”MİŞ

-Ankara, Ankara seni görmek ister her bahtı kara

*ABD'de Cumhuriyetçi seçmenler, 2012 Başkanlık seçimlerinde, ''gerçek bir muhafazakar başkan adayı'' mı, yoksa ''Obama ile yarışabilecek bir başkan adayı'' mı istediklerine karar vermeye çalışıyor”MIŞ”

-Çakıcı’yı önersek, hem cumhuriyetçi hem muhafazakar olmaz mı?

*Polis tarafından ülke genelinde 26 Aralık 2011 - 1 Ocak tarihleri arasında yapılan rutin trafik kontrollerinde, 4 bin 732 araç sürücüsü kontrol edil”MİŞ”

-eee kontrol edilen sürücüler tamam çıkmış mı? O nuda söyleseler ya

*Belediye Emekçileri Sendikası , Lefkoşa Türk Belediyesi’nde  bugünden itibaren süresiz grev yapacağını açıkla”MIŞ”

-yeni yıla hızlı başlamak diye ben buna derim işte...

GÜNÜN SÖZÜ

“Önemli olan ülkeye, hükümete ve devlete güven duymaktır”

Maliye Bakanı Ersin TATAR

BİZİM TEMEL

Ttemel londrada bir kokteyle katılır ne bulursa yer içer sonunda rahatsızlanır karnı ağrımaya başlar sonunda kendini dışarı atar otel uzaktadır bir taksi çevirir ve beni otele götür der adam yolu tarif edermisiniz der temel temel arabadan iner ve şoföre beni takip et der

 

Bu yazı toplam 15736 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans