Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Merkez Bankası Erçağ’ın müdürlüğünü reddetti - 21.04.2011

21 Nisan 2011 Perşembe Saat 12:41

Kıbrıs Vakıflar Bankası yönetim kurulunun genel müdürlüğe atadığı Cengiz Erçağ’ın genel müdürlüğünü Merkez Bankası ret etti. Erçağ kusurumuza bakmasın ama dün aldığımız en sevindirici haberlerden bir tanesi de bu olmuştur.

Kişisel olarak ona karşı herhangi bir art niyetimiz yoktur. Bizi yanlış anlamasın ama, banka genel müdürlüğü yapacak kişinin en az on yıl bankacılık tecrübesi, üniversite’den ekonomi mezunu ve ayrıca bankacılıkta üst kademelerde görev yapması gerekiyor. Siyasi atama ile banka genel müdürlüğü yapılamaz. Devlet bankaları siyasi partilerin çiftliği değildir. UBP parti meclis üyesi Erçağ bankanın koordinatörlüğünü yaparken, bir anda genel müdür olmak istedi. CTP döneminde genel müdürlük görevine atanan bankacı Aytaç Sönmez’i CTP’li olduğu gerekçesiyle işten uzaklaştırdılar. Üstelik de banka 600 bin lira tazminat ödemekle karşı karşıya getirildi.

Dedik ya; siyasilerin çiftliği... UBP’nin atadığı yönetim kurulu hata üstüne hata yapıyor. Bu ilk hataları değil, bugüne kadar ne karar aldılarsa hepside mahkeme tarafından ret edildi. Mehmet Salih Yıldırır başkanlığındaki yönetim kurulu göreve gelir gelmez, önce emeklileri işten attı mahkeme  ret etti. Daha sonra genel müdür Aytaç Sönmez’i banka genel müdürlüğünden görevden aldılar. Mahkeme Sönmez’in görevine dönmesini kararlaştırdı. Sönmez’i ödenekli mecburi izne gönderdiler. Şimdi de Mayıs ayında mahkeme Sönmez’e 600 bin lira tazminat verilmesini görüşecek.

Son olarak da Cengiz Erçağ’ı genel müdürlüğe atadılar. KKTC Merkez Bankası Erçağ’ın genel müdür olmasını onaylamadı. Daha bu yönetim kurulunu görevden almaya niyetleri yok mu? Defalarca yazdık eleştirdik ama hükümet ne yazık ki bizi ciddiye almıyor.

UBP RAKİPSİZ KALDI

Ne acı değil mi? UBP hükümette başarısız ama rakipsiz. İki yıldır iktidarda bulunan UBP, hata üstüne hata yapıyor. Vatandaş UBP’yi iktidara getirdiği için bin pişman ama UBP’den de vazgeçemiyor. Vatandaş yağmurdan kaçıp adeta doluya yakalanmış gibi hissediyor kendini. Ama gelin görün ki; muhalefete de güvenmiyor. Yapılan kamuoyu araştırmalarında bütün bu olasılıklara rağmen UBP açık ara farkla yine birinci parti. Muhalefette olan partiler acaba bu duruma üzülmezler mi?

ÖZCENK HASTA RAPORU MU DAĞITIYOR?

Mağusa Hastanesi başhekimi Erdal Özcenk, Mağusa’da hasta olmayan bazı kişilere hasta oldukları gerekçesiyle hasta raporu dağıtığı söyleniyor. Mağusa gümrük çalışanları memurlarından oldukları söylenen bu kişilerin, dün akşam takibe alındıkları bildiriliyor. Gargalar diyarı Mağusa’dan aldığımız haberlere göre; Özcenk’in bazı gümrük memurlarına hasta olmadıkları halde hasta raporu verdiği bildirilirken, söz konusu memurların hasta olmadıkları araştırıldı. Bugün memurların gümrüğe gidip gitmeyecekleri merak ediliyor.?

TALAT SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

CTP’de emanetçi başkan adayları başkanlık yarışı için yarışa dursun, Mehmet Ali Talat da seçimlere hazırlansın.! 2. Cumhurbaşkanı mehmet Ali Talat, dün akşam Urcan Vangöl Federasyon kupası finalinde Çetinkaya lefke maçında idi. Bildiğimiz kadarı ile Talat maçları pek sevmiyor. Maç hastalığı da yok ama işin ucunda halkın içinde görünmek varsa sevmediği maça da gider. Bu geçmişte böyle idi, bugün yine böyle.! Talat’ın hsaplarına göre Türkiye hükümeti başkanlık sistemini önce KKTC’de deneyecek. O bakımdan Seçim sistemi değişikliği gündeme gelecek. Türkiye Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talat’a sözü var. Talat da o yüzden boş durmuyor. Talat’ın talihsizliği mi ne, Talat’ın gittiği maç yarıda kaldı.

ETİ ERKEN PES ETTİ

UBP Mağusa Milletvekili ve ilçe başkanı Dr Ahmet Eti Milletvekiliğinden soğudu. Gargalar diyarı Mağusa dan aldığımız bilgilere göre Eti dün Mağusa da bir toplantı sırasında bir daha millletvekili adayı olmayacağını söyledi. Kulüplere sağa sola para yetiştiremediğini söyleyen Eti, dört elle mesleğine sarılacağını anlattı.

 

MESAJI OLAN ALSIN

Sn. Mehmet Salih YILDIRIR; Öyle sanıyorum ki; Kıbrıs Vakıflar Bankası’nda ne kadar çok hata yaparsnız yapın kimse sizi hata yapmaktan yıldıramayacak. Kimsenin sizi yıldırmak gibi bir gayreti yoktur. o bakımdan bankayı batırana kadar uğraşabilirsiniz.

Sn. Ahmet BAĞZIBAĞLI; 25 Nisan’da gerçekleşecek olan Difriz mitingine gidecek misin? Çakıcı seni de davet etti mi?

Sn. Ali ÇAĞINER; Duyduğuma göre turizimci olarak Azerbeycan’a sende gidiyorsun. yanında birde matematik hocası götürüyormuşsun? Aklında bulunsun Coğrafya hocası da arıyorsan bir alo de...

Sn. Abdullah İŞKEY; UBP parti meclisinde konuşulanların hepsini anladım da, UBP’yi Fatmagül’e benzetmeni anlayamadım. Ne yani birileri UBP’ye mi tecavüz etti?!

Sn. Hakan BAYRAKTAR; Duyduğuma göre; her gün iskele’de sabah sabah gazete bayisine gidermişsin ve Haberdar gazetesi alırmışsın. Acaba Garga ne yazdı? diye merak edermişsin. Kim derdi ki; Garga bir gün seni da yazacak!

Sn. Tijen APAKGÜN; Sel felaketi ödeneğini aldınız mı? Eğer almadıysanız söyleyin deNazım bey’e bir hatırlatma yapalım.

SN. Bulut AKACAN; Gecen gece Ali kaptan yeterince canını sıktı. O bakımdan hava almaya ihtiyacın vardır.  Soner ile Aylin tutuşmadan, mete ile Osman olayı öğrenmeden, kendini bir an önce dışarıya at çünkü Cemile her şeyi anlatacak!

Sn. Metin BEY; Odada bulunan arkadaşlarından bir tanesi olayların farkındadır. Dün öğlen saatlerinde boşuna yemek çağırtmadı. Yemek ısmarlayacak adamlardan değil bildiğin gibi.

Sn. Hasan TOPALOĞLU; Duyduğuma göre; dairede işler çok yoğun. Personel azlığı nedeniyle geç vakitlere kadar çalışıyormuşsunuz. Sanırım erkek personele ihtiyacınız olacak!

Sn. Ertan GÖNYELİ; Aklında bulunsun kaçamak yapan milletvekili geldiğinde haberim olsun. Bir alo de gerisini merak etme.

Sn. İlkay KAMİL; Dünkü bakanlar kurulunda neler olup bittiğini anlatmayacağım çünkü geçen gün UBP parti meclisinde benden söz ettin. Ne gerek vardı Garga bakanlar kurulunda olup bitenleri ertesi günü yazar demeye! Bakanlar kurulunda bulunan bir kaç Garga’yı bana çok mu gördün!

Sn. Mehmet ÇAKICI; 25 Nisan mitingi için Ferdi Sabit Soyer İle Sivil Toplum Örgütlerini gezip davet yapıyorsunuz. Kandırıldığımız ve difrize konduğumuz günün yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyorsunuz. Umarım sizin görüşte olup da, mitinge katılanlar az olur. Sizin gibi düşünenler partilerin başında oldukça UBP hep iktidarda olacak. Kusura bakmayın ama sizden şüphe duymaya başladım.2006’da böyle bir günü şölenle kutlayacak olmalarını hayretle karşılıyordun. Bu gün ne değişti acaba?!

Sn. Muhammet YAŞARATA; Turizm sezonu açıldı, uçaklar çoğaldı ama ülkede yabancı turist yok. Hatay, Gaziantep ve Adana seferleri çoğaldı. Türkiye de Kıbrıs yılı boşuna ilan edilmedi. Mancester veya Londra’dan turist gelmese de olur! Anlayacağın bütün önlemler alınmıştır, giden Türk gelen Türk misali.

Sn. Hakkı HAKTANIR; Geçen gece arkadaşımız sen geleceksin diye şişeyi açıp saatlerce bekledi. Sen gelmeyince morali bozuldu ve bir şişeyi bitirdi. Anlayacağın varsa, o morali bozuk olunca fazla içemez. Allahtan gelmedin de bir şişe içti yoksa işimiz zordu.

Sn. Turgay AVCI; Yarın Cuma mübarek gün. Allahın izniyle bitirin artık şu işi de rahatlayasınız. Böyle bir fırsat her zaman karşınıza çıkmaz.

Sn. Doktorum; Duyduğuma göre; geçen akşam büyük bir operasyona katılmışsın. Dikişsiz ameliyat başarılı geçmiş.

GARGA’YA MESAJ VAR

Harun kardeşim ben 1 liman işçi şirketi ortağı olarak Koray Serhan bey’e sormak isterim 1 yıldır azınlığa düşmüş yöneticiler olarak hala daha niye genel kurul yapmıyorlar. Ve niye 2006 2011 yıllarının mali kongrelerini yapıp eski ve kendilerini yönetici olarak aklamıyorlar. Çünki ben bunları defalarca talep etmeme rağmen bir şirket ortağı olarak ayrıca sendika yöneticisi olarak  ne gereği var veya ortalığı bulandırmayalım gibi sözlerle geçiştiriyorlar gerekli ilgiyi gösterirseniz  şimdiden teşekkür ederim

Bu yazı toplam 19067 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans