




ITUC Temsilcileri Türk-İş i ziyaret etti
Arslan Bıçaklı görüşmede yaptığı konuşmada, ITUC’la ilişkilerinin doruk noktada olduğunu, görüşmede KKTC’deki çalışma hayatındaki sorunları ve iki örgüt arasıdaki ilişkilerin geliştirilmesini ele alacaklarını ifade etti. Bıçaklı, 2010’daki eğitim programlarını değerlendirip 2011 için eğitim programlarını konuşacaklarını da söyledi.
Bıçaklı, Türk-Sen’in ITUC’a KKTC’de üye olan tek sendika olmanın yanında Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (ETUC) da üyeliği olduğunu belirtti.
ITUC Avrupa Bölge Konseyi İdare Sekreteri Grigor Gradev ise “ITUC ve ETUC buradaki işçi sendikalarının taleplerini destekliyor” dedi.
GRADEV: “MİTİNGDEKİ TALEPLER AVRUPA VE DÜNYA İÇİNDE DE KRİTİK TALEPLERDİR”
KKTC’de 28 Ocak’ta yer alan mitinge değinen Gradev, “Mitingdeki talepler sadece KKTC’de değil tüm Avrupa ve dünya içinde de kritik olan taleplerdir” dedi.
“KRİZDEN ÇIKMANIN YOLU İŞ İMKÂNLARI YARATMA VE İYİ BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ”
ITUC ve ETUC’un ekonomik krizden kurtulmak için tavsiyelerinin ekonomiyi stabilize etmeye yönelik olduğunu kaydeden Gradev, “Sadece maaşlardan kesinti yapmak veya dondurmak ve hakları geri götürmek gibi ekonomik tedbirler alınmakla olmaz. Ekonomiyi hareketlendirecek iş olanağı yaratmak ve iyi bir sosyal güvenlik sistemi ülkeleri ekonomik krizden çıkaracak enstrümanlardır” dedi.
Ekonomik krizden çıkmak üzere olan ülkelerin güçlü sosyal güvenlik sitemi ve iş imkânı yaratan İskandinav ülkeleri ve Almanya olduğunu kaydeden Gradev, “Bu sosyal politikalara, iş imkânları ve iyi ücret verilmesine önem göstermenin ekonomik krizden kurtulmanın anahtarı olduğunun göstergesidir” dedi.
Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın sendikalarla gerçekleştirdiği yıllık toplantıda ekonomik krizden kurtulması sürecinde en büyük endişelerinin işsizlik oranının düşmemesi olduğunu beyan ettiklerine işaret eden Gradev, “Şimdi herkes iş imkânı ve sosyal gelişimi ekonomik krizden kurtuluş için kilit gösterge olarak gösteriyor. Bu bizim de siyasetimizdir” dedi.
Gradev, Türk-Sen ile işbirliklerinin ve Türk-Sen’e desteklerinin devam edeceğini söyledi.











- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans