




Ekonomik Örgüt, Maliye Bakanı Tatar ı ziyaret etti
Ziyarette konuşan Platform Başkanı Metin Şadi, ekonomik tedbirlerin uygulanmasını desteklediklerini, ancak uygulanırken tutarsızlıklar ve yanlışlıkların düzeltilip bir fikir birliğine ulaşılması gerektiği görüşünde olduklarını söyledi.
Paketin yeniden revize edilmesi için Tatar’a öneride bulunan Şadi, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın kendilerine ekonomik paketi anlatacağını belirttiğini ve bu anlatım sırasında bazı konuların revize edilebileceğini kaydetti.
Genel olarak ekonominin düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Şadi, Tatar’ın paket konusundaki duruşunu aynen devam ettirmesini istedi. Şadi ekonomik paketle ilgili daha geniş bir konsensüs sağlanması için örgütlerle bir değerlendirme toplantısı yapılmasını da önerdi.
“ERDOĞAN’IN ÖFKESİNE VE TEPKİSİNE LAYIK DEĞİLİZ”
Sendikal Platform’un eylemi sırasında küçük bir radikal grubun yaptığı gösterinin ve bilinen tavırlarının ardından TC Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın gösterdiği öfke ve tepkiye layık olmadıklarını dile getiren Şadi, Erdoğan’ın söylediklerinin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.
ÇERKEZ
Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez de ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde diyalogun çok önemli olduğunu ifade ederek, diyaloga emek tarafının da bir şekilde dahil edilmesi gerektiğini söyledi, “Aynı gemideyiz ve üç paydaşın beraber hareket ederek bulacağı çözümler ancak sürdürülebilir olur” dedi.
TATAR
Maliye Bakanı Ersin Tatar da zaman zaman bazı dalgalanmalar olabileceğini, ancak Kıbrıs Türk halkının sağduyulu olduğunu ve soğukkanlılıkla bu günlerin atlatılabileceğini, ülkenin menfaat ve ihtiyaçlarının o noktada olduğunu söyledi. Her zaman uzlaşıdan yana olduklarını ve meselelerin diyalogla çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Tatar, tüm ilgili tarafların bir araya geleceği bir toplantının yararlı olacağını, hükümetin bu yönde girişimde bulunacağını ifade etti.
Hükümetin zaman zaman bazı ürünleri korumak adına piyasada bazı tedbirler aldığını dile getiren Tatar, bunları minimumda tutarak turizm, eğitim ve bunlara bağlı olarak ticaretin gelişmesi için, Güney’deki fiyatları da dikkate alarak ekonomik aklı önde tutarak kararlar aldıklarını anlattı.
Ülkenin önünü açmak için kararlar aldıklarını dile getiren Tatar, önemli olanın ülkedeki güven ve istikrarın devamı olduğunu kaydetti.
Bütçe açıklarının yanında bazı önemli kurum ve kuruluşların büyük borçlar içerisinde olduğunu, bu borçların yüksek faizle finanse edildiğini dile getiren Tatar, “yapısal bozukluklar” adı altındaki meselelerin köklü çözümler gerektirdiğini belirtti.
Çeşitli sivil toplum örgütleri ile diyalogun her zaman devam etmesi gerektiğini dile getiren Tatar, hükümetin halkla paylaşarak ve halka anlatarak kararlar alması gerektiğinin de altını çizdi. Son zamanlarda kararları halka anlatmakla ilgili sıkıntılar olduğunun görüldüğünü ve bu hususta aldıkları mesajın, gelişmeleri halka daha fazla anlatmaları yönünde olduğunu dile getiren Tatar, kendilerine katkı koyacak düşünürler, yazar ve aydınlarla da topluma aktarım açısından, düşünceleri paylaşmaları gerektiğini söyledi.
Basına da görevler düştüğünü dile getiren Tatar, basının siyaset yapmaması, olayları gözlemleyip halkla paylaşması ve halkı aydınlatması gerektiğini belirtti.











- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans