Bu gece Mevlid kandili
Din Görevlileri Birliği Başkanı Hayri Koç’un verdiği bilgiye göre, ayrıca, din görevlikleri, Peygamberin doğum yıldönümü vesilesiyle O’nun, “Kıyamet saatinin haberi gelmiş olsa bile ağaç dikmekten geri kalmayın” mealindeki kutlu tavsiyesine uyarak 16 Şubat Çarşamba günü saat 09.30’dan itibaren Lefkoşa Cezaevi yanında fidan dikecek.
KOÇ’UN MESAJI
Koç, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mevlid Kandili’nin Yüce Allah’ın rahmet elçisi, Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’nın doğumunun yıl dönümü olduğunu anımsatarak “Peygamberimizin doğum yıldönümünü anmak O’nun getirdiği mesajları anlamak, üstün ahlakıyla ahlaklanmaya çalışmaktır” dedi. Koç mesajında şunları kaydetti:
“Sevgili Peygamberimiz birbirimizi sevmeyi İslam imanının bir gereği olarak ifade etmiş; doğruluğu, dürüstlüğü, adaleti, emanete riayeti, hoşgörüyü, bağışlayıcı olmayı, sabrı ve tevazu sahibi olmayı öğütlemiştir. Yine herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına özen göstermeyi, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, iyilikte yarışmayı, insanlara faydalı olmayı müslüman hayatının olmazsa olmazı olarak tavsiye etmiştir. Hayatımızı ibadetlerle daha bir anlamlı kılmanın önemine işaret etmiştir. Bunlara karşılık yalan söylemenin, dedikodunun, gıybetin, yapılan iyiliği başa kakmanın, haset etmenin, böbürlenmenin, gösterişin ve kötü zannın da çirkin davranışlar olduğunu ve bunlardan uzak durmamız gerektiğini söylemiştir.
Kandiller; kendimizi hesaba çekme, samimi bir tevbe ve dua ile nefislerimizi arındırma ve nefsin yanıltıcı istek ve arzularından kurtulup yeniden Allah’a yönelmeye faydalı insan olma yoluna girmeye vesile edilebilecek zaman dilimleridir. Bu anlayışla Mevlid kandilini bir fırsata dönüştürmeliyiz, Kur’an’ı ve Efendimizin ahlakını hayat düsturu haline getirmeliyiz.”
Kandiller ve diğer dînî günlerin genellikle Ay Takvimine göre kutlandığı için bu sene Mevlid Kandilinin Sevgililer Gününe denk gelmesinin de güzel bir tevâfuk olduğunu ifade eden Koç, şöyle devam etti:
“Dünyevîleşmenin pek çok insanı kuşatma altına aldığı dünyamızda ‘Sevgi’ kavramı da bayağılığın ve kontrolden âzâde arzuların ifadesi olarak kullanılır olmuştur çoğunlukla. Mübarek ‘Kandil Mevsim’lerinin sevdiklerimize sevgilerimizi aslî anlamıyla sunmaya vesîle olmasını ümit ediyoruz. Zaten bizler de bu mübarek gecede Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimize sevgimizi ifade ederken aslında Yüceler Yücesi Rabbimize derûnî sevgimizi arz etmiş oluyoruz. Çünkü bütün ulvî sevgilerin kaynağı Yüce Rabbimizdir.
Mevlid Kandilinin bütün insanlığın dâimî barışına, sâde ve saîmî sevgisine, engin huzuruna vesîle olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.
Kandiliniz ve sevgileriniz kutlu olsun. Nice mübârek ve mutlu gün ve gecelere…”
- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans