Meclis önünde Eşekli ve Araçlı eylem
Meclis önündeki eyleme Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), Patates Üreticileri Birliği ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkar Odaları Birliği (KTEZOB) başkanlar düzeyinde katılarak destek verdi.
Açıklanan saatten yaklaşık 1.5 saat geç Meclis önüne “Vatan-Hürriyet-Ekmek” yazan pankart ve “hükümetin kendilerine eşek yerine koymasını” simgelediğini açıkladıkları bir eşek ve çobanla birlikte geldi.
Burada bir süre eylem yapıp Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre’yi istifaya davet eden eylemciler, “başarısız” diye niteledikleri Töre’yi görevden almaması halinde Başbakan İrsen Küçük’ü de suçlu ilan edeceklerini belirttiler.
“Kötü hayvan yemi yediği için” ölen bir oğlağı havaya kaldırarak gazetecilere gösteren eylemciler, “sonumuz böyle mi olsun istiyorsunuz” sorusunu yöneltti.
Birlik Başkanı Mustafa Naimioğluları burada yaptığı konuşmada, Töre’ye hitap ederek, “Hayvan üreticileri değil, siz şovmensiniz” dedi.
Namioğluları, üreten, emeğiyle geçinmeye çalışan hayvancıların sorunlarını duyurmak için yollarda olduğunu anlatarak, “Sorunlarımızı çözmeyen, bizi dinlemeyen, bu işi bilmeyen sizsiniz. Bizi bakanlık kapısında dilenci yaptınız. Zamdan başka bir şey yapmadınız, et ithal ederek hayvan fiyatlarının yüzde 50 düşmesine neden oldunuz” diye konuştu.
Hükümeti hayvancılığı yok etmekle suçlayan Namioğluları, halka hayvancıya her şeye yalan söylendiğini, hayvancılar birliği ile oynandığını, ancak bugünden sonra kimsenin kendileriyle oynamasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Mustafa Namioğluları, eylem yapılacak diye para dağıtma kararı alındığını, ancak paraların hayvanları olmayanlara verildiğini, bununla da yetinilmeyerek bugünkü eyleme katılmasın diye akşam insanların telefonlarla tehdit edildiğini, eyleme katılınacak diye yarı buçuk yapılan ödemelerin bile durdurulduğunu anlattı.
Namioğluları, iki yılda bir kilo arpanın fiyatının 30 kuruştan 45 kuruşa çıkarıldığını, ancak iki yıldır süt parasına bir kuruş artış yapılmadığını belirtti.
Konuşması sık sık “halkını dinlemeyen bakan, bakan değildir”, “Töre istifa” sloganlarıyla kesilen Namioğluları, Töre’nin hayvancılara “biz sizin burnunuzu sürteceğiz” tehdidinde bulunduğunu da iddia etti.
Namioğluları, hayvancının ekmek derdinde olduğunu, kimsenin hayvancıyı tehdit edemeyeceğini ifade ederek, “Sayın Töre sen bu işi bilmiyorsun. Senin kulağın hayvancıya, çiftçiye, bize kapalı. İstifa et” diye konuştu.
Hayvan üreticilerinin, köylülerin gerçek milliyetçiler olduğunu söyleyen Namioğluları, Töre’nin yaptıklarının Kıbrıs Türk tarihine kara bir leke olarak yazılacağını belirtti.
KABAKÇI
Eyleme destek veren Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Ali Can Kabakçı da, “Bugün, mücadelenin başlangıç günü” dedi.
Kabakçı, hayvancısı, narenciyecisi, çiftçisiyle Kıbrıs Türk köylüsünün meydanlarda üretimine, emeğine sahip çıkma mücadelesi verdiğini belirterek, Kıbrıs Türk köylüsünün hiçbir zaman hiç kimsenin kendisini ezmesine müsaade etmediğini, bundan sonra da etmeyeceğini söyledi.
Kabakçı, bugünlerin geleceğinin 2011 yılı bütçesi hazırlanırken belli olduğunu, hükümetin daha o zaman köylünün yüzde 35 geriletileceğini bütçeye yazdığını ifade ederek, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Ülkeye her tür et, süt ürünü ithal edildiğini ve hayvancının korunmadığını kaydeden Kabakçı, bu konuda tedbir alması gerekenlerin Meclis’teki milletin vekilleri olduğunu söyledi.
Kabakçı, hükümetin insanlara güzel günler vaat ederek göreve geldiğini ancak ülke insanının üzerinde kapkara bulutlar dolaştığını belirterek, mücadelenin çare aramaya, çözüm bulmaya yönelik olduğunu ve çözüme kadar süreceğini kaydetti.
“Ya yapacaksınız ya gideceksiniz” diyen Kabakçı, “Bu vatan bizimdir. Onun için mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.
“HÜKÜMET EDENLERE VEFA BORCUMUZ YOK”
Kabakçı, Kıbrıs Türk köylüsünün hükümet edenlere hiçbir vefa borcu bulunmadığını, aksine hükümet edenlerin Kıbrıs Türk köylüsüne vefa borcu olduğunu ifade ederek, herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Kabakçı, bugün başlayan mücadele nedeniyle hükümet edenlerin köylülerin üzerine geleceğini, baskı yapacağını iddia ederek, “Moraliniz bozulmasın. Bizler daha çok geleceğiz ve haklarımızı alacağız” dedi.
Bugün başlayan mücadelenin halka, köylülere hayırlı olması dileğinde bulunan Kabakçı, “Ya kazanacağız ya kazanacağız” dedi.
YEŞİLADA VE TULGA
Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada da, patates üreticilerinin hayvan yetiştiricisi ve üreticilerin yanında olduğunu ve eylemlerine destek verdiğini söyledi.
Esnaf ev Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ise, “Üreten, katma değer yaratan, ülkeyi yaratan hayvancıların eylemine destek verdiklerini” söyledi.
Tulga, “üretimin cefasını çeken insanlar eylem yaparken, üretmeyen ve sadece sefa sürenlerin ise üretici kesimi yok etmek için çalıştığını” kaydetti.
“POLİS MANDIRAMDA BANA AKŞAMDAN BERİ BASKI YAPIYOR..”
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Derviş Şanlıer ise, eyleme katılacak diye polisin dün akşamdan beri mandırasında kendisine baskı yaptığını öne sürdü.
Şanlıer, baskıların kendisini yıldıramayacağını belirterek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre’nin istifadan başka yolu bulunmadığını ifade etti.
Şanlıer, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin elektriğinin de baskı amacıyla kesildiğini iddia etti.
Eylem yerinde söz alan pek çok üretici de, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Töre’yi yanlarına gelmeye davet etti.
Eylemciler, Meclis önündeki eylemin ardından, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önüne gitti ve eylem burada devam etti.
- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans