




Kırsal kesim arsaları hak sahiplerine dağıtıldı
Saat 15:00’te köy merkezi kahvehanesinde düzenlenen törende kırsal kesim arsası almaya hak kazanan 22 kişiye belgeleri verildi. Arsalar çekilen kura sonucu belirlendi.
Törene, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil, Merkez Kaymakamı Gürsel Selengil, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bazı milletvekili ve üst düzey yetkililerle vatandaşlar katıldı.
Törende, Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil ve Girne Kaymakamı Gürkan Kara birer konuşma yaptı.
KÜÇÜK
Başbakan İrsen Küçük, yaptığı konuşmada, seçime giren siyasi partilerin seçim bildirgelerinde verdikleri bir takım vaatlerle bağlı olduklarını belirterek, bu çerçevede iktidara gelen UBP’nin de seçmene verdiği sözleri yerine getirmekte olduğunu kaydetti.
“Gerek seçim bildirgemizde gerekse hükümet programımızda kırsal kesim arsalarının köylerimizde topraksız gençlerimize vermek için gayret gösterdiğimiz ve çalışma yapacağımızı vaat etmiştik” diyen Başbakan Küçük, bugün Akdeniz’de yaptıkları görevin bu olduğunu söyledi.
İçişler ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın ada genelinde yaptığı çalışma sonucunda kırsal kesim arsa dağıtma işlemlerine ileriki günlerde de devam edeceklerini ifade eden Başbakan İrsen Küçük, ihtiyaçlıların belirlendiği ve kaynağın bulunduğunu belirtti.
“Gençlerin ailelerin yanında süratle yuvalarını kurabilmesi ve hayatlarını anne babalarıyla dayanışma içinde köylerinde sürdürebilmeleri için uğraşıyoruz” diyen Başbakan Küçük, köy ile şehir yaşamı arasında fark kalmayan gelinen aşamada, gençlere doğup büyüdüğü köylerinde destek olduklarını vurguladı.
KAMİL
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil de, yaptığı konuşmada, bugün Akdeniz köyünde yer alan etkinliğin, UBP’nin 2009 yılında yapılan genel seçimlerde halk ve gençlere vaat ettiği kırsal kesim arsa dağıtılması sözü neticesinde gerçekleştiğini belirterek, parti ve hükümet programında yer alan vaadi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
“Gençlerin doğup büyüdükleri yerlerde evlerini yapmaları, yaşamlarını aileleriyle birlikte mutlu bir ortamda sürdürmelerini istedik” diyen Bakan Kamil, arsa dağıtımında yaşanan gecikmenin hükümetin yasalarda yaptığı değişikliğin neden olduğunu söyledi.
Yapılan değişiklikte; bir önceki hükümet döneminde ihtiyaçlı gençlere dağıtılan arsalardan talep edilen para miktarını yaklaşık 10 bin Sterling’den bin 500 TL’ye düşürdüklerini ve aradaki farkı gençlere katkı yaptıklarını ifade eden Bakan Kamil, alt yapıya ise yakın süre sonra başlayacaklarını kaydetti.
Yasada meydana getirdikleri bir değişiklikte ise Akdeniz ve Dikmen hariç kırsal kesim arsa dağıtma şansı bulunmayan Girne bölgesinde de hak sahibi gençlere arsa dağıtabilme imkanı yarattıklarını ifade eden Bakan Kamil, dağıtım işlemlerine aralıksız devam edeceklerini belirtti.
KARA
Girne Kaymakamı Gürkan Kara ise, bakanlığın hak sahibi vatandaşlara yönelik kırsal kesim arsa dağıtımının belli bir program dahilinde devam ettiğini belirterek, ilki önceki gün Yeniiskele’de dağıtılan arsalara bugün Akdeniz’de devam edildiğini kaydetti.







- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans