23 Ekim 2026 Cuma

10 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmekle suçlanan zanlı 7 gün daha tutuklu

KIBRIS 13
Yayınlama: 23 Ekim 2026 Cuma 15:53 | Güncellendi: 23.10.2026 14:03 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Lefkoşa’da 10 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Ü.V. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
10 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmekle suçlanan zanlı 7 gün daha tutuklu

Lefkoşa’da 10 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Ü.V. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Emine Çıkan, soruşturmaya ilişkin bulguları aktardı.

Polis, zanlının 17 Ekim 2026 tarihinde saat 11.00 sıralarında, babaannesiyle birlikte bir markette bulunan 10 yaşındaki kız çocuğunun yanaklarını sıktığını, beline sarıldığını ve “Senin adın ne fıstık?” dediğini belirtti.

Polis, aynı gün yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını, incelenen güvenlik kamerası görüntüleri sonucunda zanlının kimliğinin tespit edildiğini ve 20 Ekim’de Lefkoşa’da yakalanarak tutuklandığını söyledi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Zanlının akıl sağlığına ilişkin bazı raporların temin edildiğini ve bu kapsamda Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini aktaran polis, hazırlanacak raporun beklendiğini kaydetti.

Polis, soruşturmanın tamamlanabilmesi için zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı ise müvekkilinin akıl sağlığına ilişkin raporları polise sunduklarını belirtti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlı Ü.V.’nin 7 gün daha tutuklu kalmasına ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktor kontrolüne ilişkin raporun mahkemeye sunulmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi