19 Ağustos 2026 Çarşamba

14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdi: 8 gün daha tutuklu kalacak

KIBRIS 5
Yayınlama: 19 Ağustos 2026 Çarşamba 19:12 | Güncellendi: 19.08.2026 17:06 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından tutuklanan 20 yaşındaki Türkmenistan uyruklu zanlı Y.K. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdi: 8 gün daha tutuklu kalacak

Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından tutuklanan 20 yaşındaki Türkmenistan uyruklu zanlı Y.K. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Enis Sabit, 2025 yılı içerisinde Lefkoşa’da yapımı devam eden bir okul inşaatında, zanlı Y.K.’nin 14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiğinin tespit edildiğini aktardı.

Polis, olayın 15 Ağustos tarihinde polisin bilgisine geldiğini ve zanlının derdest emri gereği tutuklandığını söyledi.

Polis memuru, soruşturma kapsamında müştekinin annesinin, kızının telefonunda zanlıyla yaptığı yazışmaları fark ederek durumu öğrendiğini aktardı.

Soruşturma kapsamında müştekinin kullandığı telefon ile zanlının telefonu emare olarak alındı. Polis, zanlının suçunu kabul eder nitelikte gönüllü ifade verdiğini ve söz konusu ifadenin teyit ve tekzip edileceğini belirtti.

Polis ayrıca müşteki ile zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirileceğini kaydederek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi