7 Kasım 2025 Cuma
OTOMOBİL

34. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu’Nu “My Billionaire” Kazandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu  bu yıl 34. kez koşuldu. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus mücadeleyi  “My Billionaire” kazandı. Turizm ve Çevre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Veliefendi Hipodromu’n
Yayınlama: 23.07.2018 03:00 Güncellendi: 01.11.2025 08:38 1550 okuma
34. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu’Nu “My Billionaire” Kazandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu  bu yıl 34. kez koşuldu. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus mücadeleyi  “My Billionaire” kazandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda önemli yarışların yapıldığı programın son kupalı müsabakası dün 17.30’da yapıldı.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Sadettin Mutlu’ya kupasını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler birlikte verdi.

Yarışı, Tuğrul Mutlu’nun Tevfik Çelikoğlu tarafından yetiştirilen MY BILLIONAIRE isimli atı kazandı. Gökhan Kocakaya ile start alan, Sadettin Mutlu antrenesindeki 5 yaşlı safkan, son galibiyetini 7 Nisan’daki Türk Kalp Vakfı Koşusu’nda elde etmişti.

Sentetik pistte 1200 metre mesafede düzenlenen koşuya tamamı erkek 8 safkan katıldı. Mehmet Akyavuz idaresindeki, Ankara Kalesi Koşusu galibi AYRTON mücadeleyi içten yaptığı ataklarla ikinci tamamlarken, Ertuğrul Gazi Koşusu birincisi BAVİ REŞ jokeyi Özcan Yıldırım ile üçüncülükte kaldı. Burhan Karamehmet Koşusu galibi DOWN TOWN ise jokeyi Müslüm Çelik’le tabelanın son basamağına yerleşti.

2018 yılı KKTC Koşusu’nda kazanan MY BILLIONAIRE için bitiriş derecesi 1.12.25 olurken, farklar 1/2 Boy – Baş – Baş olarak belirlendi.