23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

8 kişi aracın önünü keserek darp etti

Lefkoşa’da kendilerini polise şikayet ettiğini düşündükleri Zeynel Ağabugün’ün önünü keserek aracını hasara uğratan 8 kişi tutuklandı.
Yayınlama: 07.06.2012 03:00 Güncellendi: 18.09.2025 04:54 2351 okuma
8 kişi aracın önünü keserek darp etti


Zeynel Ağabugün isimli şahsın aracının önünü keserek aşağı inen ve beraberlerinde bulundurdukları metal sopalarla söz konusu şahsın aracına vurarak hasara uğrattıkları iddia edilen zanlılar Selami Şahin, Adnan Şimşek, Özcan Bülbül, Ahmet Bülbül, Bülent Aziz Bülbül, Osman Eyyüpoğlu, Mustafa Korkmaz ve İbrahim Halil Ürün’ün aleyhine 1 günlük tutukluluk emri alındı.

 

 


Her iki tarafın da Urfalı olduğunu ve uzun bir süredir aralarında husumet bulunduğunu kaydeden yetkililer, aracına hasar verilen Zeynel Ağabugün’ün, polis merkezinden çıktıktan sonra takip edilerek önünün kesildiğini ve saldırıya uğradığını belirtti.

 

 

 


Aranan iki araç ve olaya karıştığı düşünülen şahıslar olduğunu söyleyen yetkililer, olayda kullanılan metal sopaların sadece bir tanesinin bulunabildiğini dile getirdi.

 

 

 


Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlılar tarafından avukat Tekin Söylemez hazır bulundu.

 

 

 


Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Atasay, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet verip olguları aktardı.

 

 

 


Polis memuru Atasay, zanlı Selami Şahin, Adnan Şimşek, Özcan Bülbül, Ahmet Bülbül, Bülent Aziz Bülbül, Osman Eyyüpoğlu, Mustafa Korkmaz ve İbrahim Halil Ürün’ün 5 Haziran 2012 tarihinde Lefkoşa’da Şehit Ecvet Yusuf Caddesi üzerinde meydana gelen “kasti hasar, tecavüzkar alet taşıma ve rahatsızlık” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

 

 

 


Zanlıların müşteki Zeynel Ağabugün’ü kendilerini polise şikayet ettiği gerekçesiyle polisten çıkan müştekinin kullanımındaki aracı üç araçla takip ederek, trafiğin yoğun olduğu bir saatte dehşet yaratacak şekilde önünü tıkayıp metal sopalarla araçlardan indiklerini kaydeden Atasay, zanlıların müşteki Ağabugün’ün aracına vurarak kasti hasara uğrattıklarını dile getirdi.

 

 

 


Zanlılar ve müşteki arasında bir yıldan beri husumet olduğu bilgisinin alındığını belirten Atasay, zanlıların daha önce de benzer davranışlar sergilediklerinin öğrenildiğini vurguladı.

 

 

 


Olayla ilgili biri KKTC, diğeri Urfa plakalı iki araç ile suça karıştıkları düşünülen kişilerin arandığını söyleyen Ercan Atasay, zanlıların serbest kalmaları halinde olayların büyüyebileceği endişesi duyduklarını da kaydetti.

 

 

 


Görgü şahidi olan üç şahsın ifadesinin alındığı ve zanlıların tasarrufunda bulunan 1 metre uzunluğundaki metal sopaya emare olarak el konulduğunu belirten Atasay, tahkikatın devam ettiği ve kayıp emarelerin aranmakta olduğunu belirtti.
Atasay, zanlıların tahkikat amaçlı olarak poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

 

 


Zanlılar adına söz alan Avukat Tekin Söylemez, müvekkillerinin tutuklu kalmasını gerektirecek bir gerekçe bulunmadığını kaydederek kişi özgürlüğü ilkesinin dikkate alınmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Ulutekin, zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.