Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katılarak konuşma yaptığı kurultaya, Türkiye Başbakanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mesaj gönderdi; Türkiye’deki ve KKTC’deki bazı siyasi partilerin temsilcileri ile sendika temsilcileri de konuşmalar yaptı.
Coşkulu bir kalabalığın katıldığı kurultayda, parti organları için seçimler, sadece yeter sayıda aday olduğu için açık oylamayla yapıldı.
Kurultayda, tüzük değişiklikleri yanında 3 de karar tasarısı onaylandı.
TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ
Tüzüğe eklenen yeni maddeyle “başkanlık divanı” oluşturuldu. Buna göre, genel başkan başkanlığındaki başkanlık divanında genel başkan yardımcıları yer alacak ve merkez yönetim kuruluyla birlikte çalışılacak.
Tüzüğe eklenen bir diğer maddeyle, her belediye hududunda, bölgeden sorumlu olacak “kent ve belde başkanlıkları” oluşturulacak.
1992 yılında kurulan DP, Cumhuriyet Meclisi’nde 2 milletvekiliyle temsil ediliyor.