28 Haziran 2026 Pazar

‘Ab’De Tüketici Hakları’

GÜNDEM 437
Yayınlama: 22 Mart 2016 Salı 02:00 | Güncellendi: 28.06.2026 06:36
Tüketici hakları, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen panelde ele alındı.
‘Ab’De Tüketici Hakları’

Avrupa Komisyonu, Avrupa Tüketiciler Günü dolayısıyla panel düzenledi. Panelin açılışında, Brüksel’de yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle panele katılamayan Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Georgios Markopouliotis’in mesajı okundu.

Daha sonra konuşan Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da tüketici haklarının güçlendirilmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesinin rekabet edebilir bir ekonomiye ulaşılmasına ve AB pazarı başta olmak üzere küresel pazarlarda yeterince talep yaratılmasına katkı sağlacağını söyledi.

AB’nin gerekli maddi ve teknik desteği sağlaması ile birlikte bu sürecin ancak toplumun tüm kesimleri tarafından ciddiyetle sahiplenildiği takdirde başarı ile sonuçlanabileceğine inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından panelde sunumlar gerçekleştirdi.