7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Ab’den Yunanistan’a Sert Uyarı

Yunanistan, sınır güvenliğini sağlayamadığı gerekçesi ile Avrupa Birliği’nin sert eleştirilerine hedef oldu.
Yayınlama: 28.01.2016 02:00 Güncellendi: 06.11.2025 13:30 341 okuma
Ab’den Yunanistan’a Sert Uyarı

Avrupa Birliği uzmanları tarafından hazırlanan Yunanistan için Schengen değerlendirme raporunda, Atina’nın sınır kontrolü konusundaki yükümlülüklerini ihmal ettiği tespitine yer verildi.

Yunanistan – Türkiye sınırında yapılan denetimlerde Atina’nın göçmenlerin kimliğini tespit ve kayıt altına alma, seyahat belgelerinin gerçekliğinin tespiti ve veri tabanlarından güvenlik sorgulaması konularında yetersiz kaldığı belirlendi.
AB’nin raporunu değerlendiren, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, mülteci krizinin sadece Atina’nın sorunu olmadığını söyledi.

Çipras “Mülteci krizi sadece Yunanistan’ın değil Avrupa’nın sorunu, öyleyse Avrupa’nın bir çözüm bulması gerekiyor” dedi.
Yunanistan’a sınır kontrolleriyle ilgili yükümlülüğünü yerine getirmesi için 3 ay süre tanınacak. Bu süre içinde sorunların giderilememesi durumunda Yunanistan da sınır kontrollerine tabi tutulacak.