23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
DÜNYA

Abd'deki Saldırı Zanlısı 5 Ayrı “Birinci Derece Cinayet” Suçlamasından Yargılanacak

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletinde bir alışveriş merkezinde silahlı silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişiyi öldüren zanlı Türkiye doğumlu Arcan Çetin'in beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile
Yayınlama: 27.09.2016 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 10:59 231 okuma
Abd'deki Saldırı Zanlısı 5 Ayrı “Birinci Derece Cinayet” Suçlamasından Yargılanacak

BURLİNGTON'DAKİ CASCADE ALIŞVERİŞ MERKEZİ'NDE 5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SİLAHLI SALDIRININ ŞÜPHELİSİ 20 YAŞINDAKİ ARCAN ÇETİN İSİMLİ TÜRK, BEŞ AYRI "BİRİNCİ DERECE CİNAYET" SUÇLAMASI İLE YARGILANACAK

New York, 26 Eylül 16 : ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletinde bir alışveriş merkezinde silahlı silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişiyi öldüren zanlı Türkiye doğumlu Arcan Çetin'in beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile hakim önüne çıkacağı bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde 5 kişinin öldüğü silahlı saldırının şüphelisi 20 yaşındaki Çetin'in beş ayrı "birinci derece cinayet" suçlaması ile yargılanacağı ifade edildi.

Sosyal medya hesabında Adana doğumlu olduğu belirtilen ve Oak Harbor kasabasında evininin yakınlarında silahsız yakalanan şüpheli Çetin'in yarın mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Washington eyalet polisi, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra yakalanan zanlı Çetin'in, Türkiye'den ABD'ye ailesi ile göç ettiğini ve "yasal ve sürekli oturum hakkı" olduğunu açıklamıştı.

Yetkililer, Çetin'in daha önce de alkollü araç kullanmak ve aile içi şiddet suçlamalarıyla mahkemeye çıktığını ifade etmişti.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki alışveriş merkezinde 23 Eylül'deki saldırıda 4'ü kadın, 5 kişi hayatını kaybetmişti.