Feza Bilir adlı zanlı, saat 11.00 sıralarında Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin huzuruna çıkarıldı.
Zanlı aleyhine kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma, kullanma ve yazılı ölüm tehdidiyle kasti hasar suçlamaları getirilen duruşmada, Savcılığı Emine Taşkın ve zanlı avukatlığını da Erbay Özdenefe yaptı.
Zanlının tutuklanmasıyla ilgili bulguların tahkikat memuru polis tarafından mahkemeye aktarılmasından sonra Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının iki gün tutuklu kalmasını emretti.
Feza Bilir adlı zanlının 12 yıldır KKTC’de yaşadığı ve aslen Elazığlı olduğu; Afrika gazetesinin kurşunlanmasında da suç ortağı olduğu öğrenildi.
Afrika gazetesi, 25 Şubat akşamı silahlı saldırıya uğramış, gazetenin ofisinin kapısına tabancayla iki el ateş edilmiş ve kapıya da genel Yayın Yönetmeni Şener Levent’e hitaben el yazısıyla yazılmış bir ölüm tehdidi notu bırakılmıştı.
Saldırıda kullanılan tabanca da olaydan birkaç gün sonra Ercan Havalimanı otoparkında bulunmuştu.