Akdoğan Belediyesi ve çeşitli sponsorların desteğiyle bu yıl birincisi düzenlenen Akdoğan Emek Festivali yapıldı.
Köy Meydanı’nda kurulan standlarda Kıbrıs’a özgü ürünlerin tanıtımı ve satışı yapılırken, ilk olarak kortej eşliğinde Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katılımıyla festivalin açılışı gerçekleştirildi.
Festivalde daha sonra gün dolayısıyla konuşmalara yer verildi.
Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif konuşmasında, Akdoğan’ın düzenlediği festivallerle kaliteyi yakaladığını belirterek, festivallerin devamını sağlama amacında olduklarını söyledi.
Latif festivallerde Kıbrıs’a özgü ürünlerin tanıtımını ve satışını yaparak ekonomiye canlılık katmayı hedeflediklerini de dile getirerek, bu yöndeki çalışmalarının festivallerle sınırlı olmadığını sözlerine ekledi.
Festivalin İletişim Sponsorlarından Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da yaptığı konuşmada, Telsim olarak sosyal sorumluluk yaklaşımıyla bu tür etkinliklere katkı koymayı hedeflediklerine vurgu yaptı.
Tanpınar özellikle kadın emeğinin daha verimli hale gelmesi için yenilikler üretme çabası içinde olduklarını belirtti.
Festivalin açılışında son konuşmayı yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, köylerin, beldelerin güzelliğine dikkati çekerek bu güzellikleri tanıtan festivallerin desteklenmesini istedi.
Siber festivalleri daha da pekiştirerek iç turizmin artırılması gerekliliği üzerinde durarak, emeğin yüce bir değer olduğunu vurguladı ve Fetsivalde Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin satışının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festivallerin kucaklaşma, dayanışma, selamlaşma ve kardeşliği yansıdığını anlatan Siber, bunun yaşatılması arzusunu dile getirdi ve kadın konseptinin yoğun olduğu festivallerde güzel projeler üreten öncü kadınları da görmek istediklerini kaydetti.
Konuşmasında çevreye önem verilmesine de değinen Sibel Siber, çevrenin yok edilmesi halinde onu ileride hiçbir maddi gücün geri kazandıramayacağını vurguladı ve çevrenin korunmasını istedi.
Konuşmaların ardından Akdoğan Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi Folklor gösterisi sundu ve diğer renkli etkinler gerçekleştirildi.