29 Haziran 2026 Pazartesi

“ALİCE HARİKALAR DİYARINDA” TÜRKİYE YOLCUSU

KIBRIS 899
Yayınlama: 18 Nisan 2011 Pazartesi 03:00 | Güncellendi: 29.06.2026 05:34 | Editör: Kktc Medya
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, “Alice Harikalar Diyarında” çocuk oyununu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 20-28 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de sahneye koyacak.
“ALİCE HARİKALAR DİYARINDA” TÜRKİYE YOLCUSU

Lefkoşa, 18 Nisan 11 (T.A.K.): Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, “Alice Harikalar Diyarında” çocuk oyununu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 20-28 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de sahneye koyacak.

Belediye Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre oyun Ankara Devlet Tiyatrosu “6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek. Festivale Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yanı sıra İtalya, Başkordistan, Kanada, ABD, Letonya, Bulgaristan, Fransa, Togo, Endonezya, İsrail ve Hollanda gibi ülkelerden tiyatro ekiplerinin de katılacağı ifade edildi.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ekibinin, Konya Devlet Tiyatrosu “4. Bin Nefes Bir Ses” Festivali’ne de katılacağı belirtilen açıklamada, bu festivalde de Türkçe tiyatro yapan ülkeler arasından Çuvaşistan, Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Başkordistan ve Türkmenistan’ın temsil edileceği kaydedildi.

(KAR/can)