Ülkemizde eskiden pek sık görülmeyen cinsel suçlar, mahkeme huzuruna gelen dava dosyalarından da görüleceği üzere giderek artmaya başladı.
Son zamanlarda artan bu tür suçların toplum bireyleri tarafından hoş karşılanmadığı, ülkede büyük bir infiale ve endişeye yol açtığı açıkça görülürken, bu suçlara önceki akşam bir yenisi daha eklendi.
Lefkoşa’da sakin Emre Orhan isimli genç, önceki akşam saat 23.00 sıralarında, daha önceden tanıştığı bir kadını, “Gel seni evine bırakayım” diyerek aracına aldıktan sonra, Boğaz Piknik alanına götürdü. Burada kadını ciddi şeklide darp ettikten sonra ırzına geçmeye çalıştı.
Emre Orhan isimli gencin elinden zor kurtulan kadın, ciddi şeklide darp edilmiş ve giysileri yırtık bir şekilde Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu.
Girne Adli Şube ekipleri de şikayet üzerine harekete geçerek, Emre Orhan’ı tespit edip gözaltına aldı. Emre Orhan’a alkol testi yapan polis, Orhan’ın 175 promil alkollü olduğunu tespit etti.
Mahkemeye çıkarıldı
Emre Orhan, soruşturma kapsamında dün Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzuruna çıkarıldı. Duruşmada, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, iddia makamının tanığı olarak şahadet verdi.
Göymen, zanlı Emre Orhan’ın, “ırza geçmeye teşebbüs”, “kadın kaçırma”, “kadınlara karşı namus ve ahlaka aykırı saldırı”, “ciddi darp” ve “sarhoşluk” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.
Zanlı Emre Orhan’ın, 7 Ekim 2012 gecesi saat 23.00 sıralarında, 31 yaşındaki ve daha önceden tanıştığı bir kadını, evine götüreceği bahanesiyle aracına alıp, zorla Boğaz Piknik alanına götürdüğünü anlatan Göymen, kadını ciddi şeklide darp ettiğini söyledi.
Daha sonra ise zanlı Orhan’ın, kadının pantolonunu indirip zorla ırzına geçmeye çalıştığını ancak başaramadığını anlatan Göymen, zanlının kadını oral sekse zorladığını, “kadınlara karşı namus ve ahlaka aykırı saldırı”da bulunduğunu söyledi.
Meselenin ciddi bir mesele olduğuna ve tahkikatın çok erken safhasında olduklarına değinen Göymen, bu aşamada, zanlının tahkikat amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Bu talebe itiraz edilmemesinin ardından Yargıç Şerife Katip Kır, tahkikat memurunun şahadetini dikkate alarak, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.