7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

“Annem Ne Cesurmuş”

Sanem Koç, kitabında, 11 Kıbrıslı Türk kadınının kendi yaşanmışlıklarını anlatırken toplum belleğine de katkı yapıyor.
Yayınlama: 11.04.2016 03:00 Güncellendi: 04.11.2025 10:02 291 okuma
“Annem Ne Cesurmuş”

“Annem ne Cesurmuş” isimli kitabın yazarı Sanem Koç kitabını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber’e sundu. Kitapta, 11 Kıbrıslı Türk kadını kendi yaşanmışlıklarını anlatırken toplum belleğine de katkı yapıyor.

Kıbrıslı Türklerin yakın tarihinde yaşadığı zorluk, yokluk ve acılar karşısında adanın farklı bölgelerinde yaşayan, farklı uğraş dallarındaki kadınların verdikleri mücadele ve toplumsal özgürlük mücadelesinde üslendikleri roller anlatılıyor.

Meclis Başkanı Siber, Sanem Koç’u kutlayarak, anı belge niteliğindeki bu çalışmanın gelecek kuşaklara katkı yapacağını söyledi. Her biri bir filme konu olacak kadar yaşanmışlıklarla dolu ve mücadele içinde geçen yaşam öykülerini bir araya getiren Sanem Koç’tan başarılı çalışmalarının devamını beklediğini söyledi.