22 Ağustos 2026 Cumartesi

Ataoğlu: Girne’ye eski tablolardan bakanlara bugünün fotoğrafını göndermeye hazırız

KIBRIS 11
Yayınlama: 22 Ağustos 2026 Cumartesi 13:59 | Güncellendi: 22.08.2026 12:00 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Houpis ile Rum Ordusu Komutanı Korgeneral Emmanouil Theodorou’nun gerçekleştirdikleri görüşmede Girne’yi konu alan bir tablonun önünde poz vermelerini değerlendirdi.
Ataoğlu: Girne’ye eski tablolardan bakanlara bugünün fotoğrafını göndermeye hazırız

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Houpis ile Rum Ordusu Komutanı Korgeneral Emmanouil Theodorou’nun gerçekleştirdikleri görüşmede Girne’yi konu alan bir tablonun önünde poz vermelerini değerlendirdi.

Ataoğlu, söz konusu pozun bilinçli veya tesadüfi olmasının ötesinde, “geçmişin hayallerinden hâlâ kopulamamış olmasının sembolik bir yansıması” olduğunu savundu.

Girne’nin artık eski tablolardaki Girne olmadığını belirten Ataoğlu, kentin bugün KKTC’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, tarihi dokusu korunarak yenilenen Girne Antik Limanı’nın da modern yüzüyle ülke turizminin önemli değerlerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Yunan ve Rum komutanlara seslenen Ataoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Girne’ye duydukları ilgi bu kadar büyükse, duvarlarında asılı duran eski bir tabloyla yetinmelerine gerek yoktur. Arzu ederlerse, yenilenen Girne Antik Limanı’nın bugünkü çağdaş görüntüsünü içeren yeni bir fotoğrafı kendilerine memnuniyetle gönderebiliriz.”

Ataoğlu, Kıbrıs’ta “iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devlet gerçeği” bulunduğunu savunarak, Kıbrıs Türk halkının adanın asli ve eşit unsuru olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkının varlığını ve egemen eşitliğini yok sayarak geçmiş üzerinden siyaset üretmenin adadaki mevcut gerçekliği değiştirmeyeceğini ifade eden Ataoğlu, geçmişe dönmenin mümkün olduğunu düşünmenin gerçekçi bir siyasi yaklaşım olmadığını kaydetti.

Girne’nin tarihi, limanı, turizmi ve insanıyla Kıbrıs Türk halkının yaşam alanı olduğunu belirten Ataoğlu, bunun eski tablolar, sembolik pozlar veya geçmişe yönelik siyasi söylemlerle değişmeyeceğini ifade etti.

Ataoğlu açıklamasını, “Dün Girne’ye eski tablolardan bakanlara, bugün yenilenen Girne’nin fotoğrafını göndermeye hazırız. Çünkü biz Girne’nin hatırasına değil, geleceğine bakıyoruz” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi