28 Haziran 2026 Pazar

Bağış:Güney Kıbrıs bizim için yok!

POLİTİKA 3,161
Yayınlama: 27 Eylül 2011 Salı 03:00 | Güncellendi: 27.06.2026 05:20 | Editör: Kktc Medya
Bağış, Güney Kıbrıs’ın Türkiye için “yok” hükmünde olduğunu vurgulayarak, Rum tarafının AB dönem başkanlığı döneminde Türkiye’nin “yok” saydığı bir ülkeyle ilişkiye girmesinin mümkün olmadığını kaydetti.
Bağış:Güney Kıbrıs bizim için yok!

Bağış, Türkiye’nin AB dönem başkanı ülkelere ilişkisinin fasıl açma ve kapama konularında olduğuna dikkat çekerek, “Macaristan’ın dönem başkanlığında da fasıl açmadık, boyumuz kısalmadı. Güney Kıbrıs’ın başkanlığı döneminde de 6 ay fasıl açmayız. Reformlarımızı ve gelişmemizi sürdürürüz. Yok saydığımız bir ülkeyle ilişkiye girmeyiz” dedi.


Rum tarafının, kapsamlı müzakerelerin yoğunlaştırıldığı bir dönemde, Doğu Akdeniz’de petrol arama faaliyetleriyle müzakereleri provoke ettiğini kaydeden Bağış, “Akdeniz’in tabanında çukurlar açarak çözüm bulunmaz. Çukurları açanlar o çukurlara kendileri düşerler” diye konuştu.


Bağış, Rum tarafının İsrail’le başlattığı petrol ve doğal gaz aramalarına son vermesi durumunda Türkiye’nin de aynı hassasiyeti göstereceğini kaydederek, Rum tarafının tavrını sürdürmesi halinde ise Türkiye’nin tavrının ne olacağını iyi bildiğini vurguladı.


Bağış, Avrupa Birliği’nin geleceğinin Türkiye ve KKTC’den bağımsız olmadığını kaydederek, AB’nin sürdürülebilirliğini korumasında Türkiye ve KKTC’nbin büyük önem taşıdığını, TC ve KKTC’siz AB’nin “topal ördek” olacağını kaydetti.


Türkiye’nin her zaman KKTC’ye desteğini sürdüreceğini vurgulayan Bağış, Türkiye’nin kendi güvenliği ve refahını KKTC’den ayrı görmediğini kaydetti.