BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs müzakerelerinde Ekonomi ve AB başlıkları dışındaki başlıklarda önemli bir ilerleme sağlanamadığını kaydetti.
Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Sözcülüğü’nün açıklamasına göre, BM Genel Sekreteri Ban, liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinde, müzakerelerde özellikle Ekonomi ve AB başlıkları olmak üzere bazı uzlaşmalar olduğunu, ancak diğer başlıklarda önemli bir ilerleme bulunmadığını söyledi.
BM Genel Sekreteri’nin dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile görüştüğüne dikkat çeken BM Basın Sözcüsü Rolando Gomez, Genel Sekreter Ban’ın telefon görüşmelerinde, bir seçim sürecinin yaklaştığına işaret ederek iki lideri “tüm cephelerde güven yaratmak için çabalarını ikiye katlamaları yönünde cesaretlendirdiğini” aktardı.
Gomez, Genel Sekreter Ban’ın böylece, Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün görünürde kalmaya devam edebileceğini liderlere aktardığını kaydetti.
Gomez, Ban’ın liderlere, gelişmeleri gözden geçirmek üzere haziran ortalarında bir toplantı teklif ettiğini de belirtti.