7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Belediye Ve Kadın Çalıştayı

Mağusa Günlükleri Projesi çerçevesinde yapılan çalıştayda, ‘’Kadın Olarak Gazimağusa’da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları’ ele alındı.
Yayınlama: 04.03.2016 02:00 Güncellendi: 02.11.2025 02:26 343 okuma
Belediye Ve Kadın Çalıştayı

Gazimağusa Belediyesi’nin Mağusa Günlükleri Projesi çerçevesinde ‘Belediye ve Kadın Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Mağusa Gelişim Akademisi’nde düzenlenen çalıştaya yoğun ilgi oldu.

Açılışta Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter adına konuşan Mağusa Gelişim Akademisi Sorumlusu Refik Hazır, her geçen gün büyüyüp gelişen Gazimağusa’da kadının sosyal, politik ve ekonomik katkılarına olan ihtiyacın arttığını söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ülker Vancı Osam da kadının yaşam içerisinde pek çok role sahip olduğunu belirterek, kadının zorlu bir mücadele verdiğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Binnur Yeşilyaprak da çocukların ebeveynlerini model aldığını anımsatarak, anne ve babaların eşitlikçi politikaları hayata geçirerek çocuklarının doğru değerler ışığında büyümesine katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.

Çalıştayda yapılan konuşmalarda “Kadın Olarak Gazimağusa’da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları” konuşuldu.