Hamitköy Dr Fazıl Küçük İlkokulu’nu ziyaret eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Öğremenler Sendikası’nın açıkladığı 17 okulda eylem uyarısına yönelik BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.
Berova, sendikanın açıkladığı listenin abartılı olduğunu söyledi.
Berova ‘Bu yıl bizim öğretmen kadrolarımız dolmuş vaziyette. Bizim için esas olan yasal sınırlar içerisinde okullardaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Bu bağlamda tüm dairelerimiz elinden gelen gayreti göstermektedir.
Sendikanın açıkladığı 17 okul listesine baktığımız zaman, teknik elemanlarımızın yaptığı çalışmalarda bu listenin abartılı olduğunu görmekteyiz’ diye konuştu.
Bakan Berova, sendikanın hedefinin ise basında yer almak olduğu görüşünü dile getirdi.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, öğretmen eksikliği başta olmak üzere eğitim sorunlarının giderilmesi yönünde Bakanlığ açağrıda bulunmuş aksi halde yasal haklarını kullanacaklarını duyurmuştu.