7 Kasım 2025 Cuma
OTOMOBİL

Bm’Den Kuzey Kore’Ye Yeni Bir Ambargo Daha

Birleşmiş Milletler (BM) Komitesi, nükleer programı ve füze denemeleri nedeniyle yaptırım uygulanan Kuzey Kore'ye 32 ürününün daha satışını yasakladı. Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları denetleyen BM Komitesi, bu ülkeye sa
Yayınlama: 24.10.2017 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 22:40 508 okuma
Bm’Den Kuzey Kore’Ye Yeni Bir Ambargo Daha

Birleşmiş Milletler Komitesi, nükleer programı ve füze denemeleri nedeniyle yaptırım uygulanan Kuzey Kore’ye 32 ürününün daha satışını yasakladı.

Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları denetleyen BM Komitesi, bu ülkeye satışı ve transferinin yasak olduğu malların yer aldığı listeye 32 ürün daha ekledi.

Kitle imha silahlarına da hizmet edebilecek satışı yasaklanan çift kullanımlı mallar arasında radyoaktif malzemelerin taşınması için de uygun olan vakum odaları, soğutma sistemleri, flaşlı röntgen makineleri, sismik algılama cihazı ve parçacık hızlandırıcıları gibi ürünler yer alıyor.

BM Güvenlik Konseyi , 11 Eylül’de Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar talep eden kararı kabul etmiş ve BM Komitesi’nden çift amaçlı kullanılan ürünler için düzenleme talebinde bulunmuştu.

BMGK, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore’ye 2006’dan bu yana ekonomik ve askeri yaptırımlar içeren 9 kararı onayladı.