7 Kasım 2025 Cuma
OTOMOBİL

Brexit Referandumu İçin Onbinler Londra Sokaklarındaydı

İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma sürecinin siyasi bir krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden onbinlerce kişi, Londra'da yürüyüş düzenledi. "Halka Bırakın" isimli kampanya için bir araya gelen kalabalı
Yayınlama: 23.03.2019 03:00 Güncellendi: 06.11.2025 14:39 401 okuma
Brexit Referandumu İçin Onbinler Londra Sokaklarındaydı

İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılma sürecinin siyasi bir krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden onbinlerce kişi, Londra’da yürüyüş düzenledi.

“Halka Bırakın” isimli kampanya için bir araya gelen kalabalık yürüyüşü, Parlamento önünde noktaladı.
Avrupa Konseyi hafta içinde İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılma tarihiyle ilgili erteleme talebine şartlı onay vermişti.

Brexit’in iptal edilmesi için Parlamento’nun internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına da 4.5 milyona yakın insan imza atmıştı.

Londra’daki Hyde Park’tan başlayan yürüyüşte ağırlıklı olarak Avrupa Birliği bayrakları dikkat çekti.