23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
DÜNYA

Brezilyada Dünya Kupası için hayat kadınlarına dil eğitimi

Brezilyadaki Hayat Kadınları Derneği, 2014 Dünya Kupasına hazırlık olarak hayat kadınlarına ücretsiz İngilizce dersi verileceğini açıkladı.
Yayınlama: 09.01.2013 02:00 Güncellendi: 22.09.2025 08:29 2645 okuma
Brezilyada Dünya Kupası için hayat kadınlarına dil eğitimi

Hayat Kadınları Derneği'nin başkanı Cida Vieira, 2014 Dünya Kupası'nda Belo Horizonte şehrinde oynanacak 6 maç için gelecek turistlerle rahat iletişim kurulabilmesi amacıyla böyle bir proje düşündüklerini açıkladı.

 


Derslerde, günlük yaşamda kullanılan ifadelerin yanı sıra birtakım teknik deyişlerin de öğretileceği ifade edildi.

 


Şimdiden 20 hayat kadının kaydolduğu ücretsiz İngilizce derslerine yıl sonuna kadar en az 300 kişinin müracaat edeceği tahmin ediliyor. Mart ayında başlaması beklenen dersler, 8 ay sürecek.

 


Cida Vieira, aynı nedenlerden ötürü hayat kadınlarına Fransızca ve İtalyanca dil eğitimi vermeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

 


Belo Horizonte'deki 62 bin kişilik Mineirao Stadyumu'nda, 2014 Dünya Kupası'nın 6 maçının yanı sıra FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın da 3 maçı oynanacak.