23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
DÜNYA

Brezilyalı İnşaat Şirketi Odebrecht'e 2,6 Milyar Dolarlık Ceza

Brezilya'nın en büyük yapı ve inşaat şirketi Odebrecht'in, 13 ülkede yetkililere rüşvet vermekten dolayı toplam 2,6 milyar dolar ceza ödeyeceği duyuruldu.
Yayınlama: 19.04.2017 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 06:56 291 okuma
Brezilyalı İnşaat Şirketi Odebrecht'e 2,6 Milyar Dolarlık Ceza

ŞİRKET MAHKEME TARAFINDAN VERİLEN CEZANIN 2,39 MİLYAR DOLARLIK BÖLÜMÜNÜ BREZİLYA'YA, KALANINI İSE İSVİÇRE VE ABD'YE ÖDEYECEK

New York, 18 Nisan 17 : Brezilya'nın en büyük yapı ve inşaat şirketi Odebrecht'in, 13 ülkede yetkililere rüşvet vermekten dolayı toplam 2,6 milyar dolar ceza ödeyeceği duyuruldu.

Odebrecht ile davacılar arasında geçen aralık ayında varılan uzlaşmanın ardından, şirketin ödeyeceği ceza miktarının toplam tutarı bugün açıklandı.

New York'un Brooklyn bölge mahkemesinde alınan kararın ardından Yargıç Raymond Dearie, Odebrecht'in ödeyeceği ceza miktarını açıkladı. Buna göre şirket, Brezilya'ya 2,39 milyar, İsviçre'ye 116 milyon, ABD'ye de 93 milyon dolar olmak üzere toplam 2,6 milyar dolar ceza ödeyecek. 

Odebrecht, geçen yılın aralık ayında, yolsuzluk skandalına karıştığı için özür dilemiş, bunun ardından şirketin eski üst düzey yöneticileri ve yetkilileri tutuklanmıştı. 

Firmanın eski başkanı Marcelo Odebrecht, rüşvet ödediği gerekçesiyle geçen yılın mart ayında 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şirketin Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Panama ve Portekiz hükümetleriyle de uzlaşmaya varması bekleniyor.