23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
DÜNYA

Calaıs Sığınmacı Kampı

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının kısım kısım yıkılmasına karar verildi.
Yayınlama: 05.09.2016 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 16:23 274 okuma
Calaıs Sığınmacı Kampı

Fransa’nın kuzeyinde yer alan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampı kısım kısım yıkılacak.

Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün günübirlik kamp ziyareti sonrasında, yıkım haberini doğruladı.

Bouchart, “Bakan, kampın kuzey kısmının tek seferde yıkılacağını söylüyor.” ifadelerini kullandı.
Cazeneuve kampın yıkılacağını yerel bir gazeteye verdiği özel mülakatta da duyurmuş ancak yıkım işleminin kısım kısım yapılacağını söylemişti.

Belediye Başkanı Bouchart da, gün içinde konuştuğu bir radyo kanalında, “Kampın artık aylar sürecek kısım kısım yıkım işlemine dair bir şey duymak istemiyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Kampın kuzey kısmı bu yılın şubat ayında yıkılmış ancak sığınmacı sayısında azalma olmamıştı.
Dünyanın ne tehlikeli sığınmacı kampları arasında yer alan Jungle’daki sığınmacı sayısı 10 bin sınırında. Kampın geçen yıl aynı dönemki nüfusu yaklaşık 5 bin kişiydi.