28 Haziran 2026 Pazar

Çavuşoğlu Kktc’De

GÜNDEM 945
Yayınlama: 31 Ağustos 2016 Çarşamba 03:00 | Güncellendi: 28.06.2026 04:15
Bu akşam adaya gelen Çavuşoğlu Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Akıncı ve Başbakan Özgürgün ile görüşecek, Türkiye ile KKTC Dışişleri Bakanlıkları arasında bilişim ve arşiv
Çavuşoğlu Kktc’De

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, TC ve KKTC dışişleri bakanlıkları arasında bilişim ve arşiv alanında gerçekleşen işbirliği projesinin açılışını yapmak üzere KKTC’ye geldi.

Mevlut Çavuşoğlu’nun resmi programı yarın başlayacak.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı’nda sözkonusu işbirliği projesi hakkında yer alacak teknik sunumun ardından açılış konuşmaları yapılacak ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile TC Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu projenin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Açıklamaya göre, TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu daha sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da kabul edilecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenlenecek.