Tarım ve Doğal kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin yarın gerçekleştireceği eylemle ilgili olarak “eylemin gerekçesi süte zamdır”dedi. Bakan Çavuşoğlu, Küçükbaş hayvancıların sütleri ile açık sütlerin alınmamasının kesinlikle söz konusu olmadığını da vurguladı.
Cumhuriyet Meclisi’nde konuyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yarın eylemin süt fiyatları konusunda olduğunu ifade etti.
1300 litrenin 2 tona yükseltilmesi ve yeni bir süt destekleme primi gibi konularda talepler olduğunu ifade eeden Bakan Çavuşoğlu, “Eylemin gerekçesi süte zamdır” dedi. Süt konusundaki yeni uygulamayı da anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Arzu eden üreticiler yeni uygulamayla, imalatçılar ile anlaşma yaparak sütünü direkt imalatçıya pazarlayabilecek. Dileyen üreticiler ise sütünü SÜTEK’e satmaya devam edebilecek. Her iki şekilde de kalite kontrol ve taşımacılığın Süt Endüstrisi Kurumu tarafından yapılmasına devam edilecek” dedi.
Bakan Çavuşoğlu bütçe imkanları dışına çıkmalarının mümkün olmadığını da söyledi. Küçükbaş hayvancıların sütleri ile açık sütlerin alınmamasının kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, bu konuda üreticilerin en ufak bir şüphesi olmaması gerektiğini belirtti, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.