7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Çocuk İşçiler

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Bakan Ersan Saner, “Çocuklarımıza hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak en temel hedefimizdir’ dedi.
Yayınlama: 12.06.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:23 363 okuma
Çocuk İşçiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saner mesajında;‘çocuk haklarının korunması, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi, çocuk emeğinin sömürülmesinin engellenmesi amacıyla çocuk işçi çalıştıran işyerlerinin’ denetlendiğine vurgu yaptı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Gençlik Merkezi’nin hizmetlerine işaret eden Saner; Çocuk işçiliği ile mücadele konusunda, “ALO 102 Kaçak İhbar Hattı ” ve “ALO 183 Acil Sosyal Hizmet Hattı”nın 24 saat devrede olduğunu anımsattı.

Mesajında ‘Çocuklarımıza hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak en temel hedefimizdir’ diyen Saner; çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmalarına kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, işçi sendikaları, işveren örgütleri, eğitimciler ve medyanın da destek olmasını istedi.