Erken genel seçimin ardından dört siyasi partinin başkanları, koalisyon arayışları çerçevesinde biraraya geldi.
Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, parti başkanlarının resmi görüşmeleri başlatma konusunda anlaştığını belirterek, partilerin oluşturacağı komitelerin yarın görüşmelere başlayacağını söyledi. Bu çerçevede komite görüşmeleri yarın saat 11.00’de CTP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş hükümet kurma çalışmaları kapsamında ilk resmi görüşmeyi gerçekleştirdi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Merkezi’nde yer alan toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, toplantının ardından yaptığı açıklamada dörtlü koalisyon için resmi görüşmelere başlandığını söyledi.
Erhürman, oluşan komitelerin görüşmeye başlayacağını belirtti.
Başkanların resmi görüşmelerin başlatılması ve iyi niyetle sonuç alınması için elden gelen gayreti göstererek devam edilmesi konusunda anlaştığını ifade eden Erhürman, “İyi niyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da karşılıklı güven içinde ve iyi niyetle bir an önce dörtlü koalisyonu kurmak yarın sabah genel sekreterlerin başkanlık edeceği üçer kişiden için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.