Kamu Sen tarafından kurulan ve kısa adı DEMYAK olan Devlet Memurları Yardımlaşma Kooperatifi’nin Gazimağusadaki şubesindeki hesaplarında birbuçuk milyon TL civarında uyuşmazlık tespit edildi.
DEMYAK’ın Yönetim Kurulu başkanlığını da yürüten Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin görevini sağlıklı bir şekilde yapmasına fırsat vermek istediğini belirterek Kooperatifteki görevinden ayrıldı.
Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Solyalı, DEMYAK’ın Gazimağusa şubesinde tespit edilen usulsüz işlemlerle ilgili açıklama yaparak, üyelerin mevduatlarının garanti altında olduğunu kaydetti.
Solyalı yazılı açıklamasında, yapılan tespitler sonucunda üç personele görevlerinden el çektirildiğini bildirdi.
Açıklamasında “Usule uygun olmayan işlemlerin ortaya çıkartılmasında Gazimağusa şube personeli gerekli işbirliğinde bulunmuştur. Bulgular bir raporla polise aktarılmış olup denetimler devam etmektedir” ifadelerine yer veren Solyalı, kooperatifin Lefkoşa şubesinde herhangi bir sorun bulunmadığını da kaydetti.
Üyelerin mevduatlarının garanti altında olduğunu ifade eden Solyalı, Kooperatif’in mali yapısında genel olarak sıkıntı bulunmadığını vurguladı.
Solyalı, Gazimağusa şubesinin en kısa sürede hizmete açılmasının planlandığını da belirtti.