7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Dışişlerinden Tepki

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulides’e tepki gösterdi.
Yayınlama: 20.07.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 00:54 319 okuma
Dışişlerinden Tepki

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulides’in, 28’inci Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda, Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişimini mazeret göstererek Kıbrıs’ta olası bir anlaşma sonrasında Türkiye’nin herhangi askeri bir varlığı olmaması gerektiği yönündeki açıklamasına Dışişleri’nden tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kasulidis’in açıklamalarını kınadı.

Ertuğruloğlu, yazılı açıklamasında; ‘Rum tarafında yerleşik bu sağlıksız zihniyetin hiç yok olmayacağı açıktır. Esasen, söz konusu beyanlarla kendini belli eden bu zihniyet Kıbrıs Türkü için Türk Ordusu’nun Ada’daki meşruiyetini daha da perçinleştirmektedir’ dedi.

Türk askerinin Ada’daki varlığının Kıbrıs Türk halkı için tek güvence kaynağı olmaya devam ettiğini kaydeden Ertuğruloğlu; Kasulides’in Türkiye’de yaşananları siyasi malzeme haline getirdiğine vurgu yaptı.

Ertuğruloğlu; ‘Kıbrıs Rum tarafını, bu tür mesnetsiz açıklamalar yapmak yerine çabalarını, Ada’daki iki halkın huzur içerisinde yaşamasını sağlayacak bir çözüm bulma ruhuyla düşünmeye başlamaya davet eder, iki taraf arasında varılacak bir anlaşmada Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamının Kıbrıs Türk tarafı için vazgeçilmez olduğunu vurgularız’ dedi.