İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan, bugün adaya geliyor
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, AB’den Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan, adada 3 gün temaslarda bulunacak.
Duncan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulides ile bira araya gelecek.
Alan Duncan, ülkesinin Kıbrıs’la güçlü bağları bulunduğunu belirterek, “Birleşik Krallık, mevcut barış sürecini desteklemektedir ve Kıbrıs’a barışın gelmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bu süreçteki taraflarla bir araya geleceğim için sabırsızlanıyor ve her iki liderin de çabalarını destekliyorum. Anastasiadis ve Akıncı’nın liderliklerini ve cesaretlerini takdir ediyorum” dedi.