7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Dünya Engelliler Haftası

Engelliler Federasyonu yetkilileri, devlet ve hükümet yetkililerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerde engellilerin genel sorunlarını içeren 11 maddelik genel istem paketini yetkililere iletiiyor.
Yayınlama: 11.05.2016 03:00 Güncellendi: 04.11.2025 19:28 304 okuma
Dünya Engelliler Haftası

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner’e engellilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırladıkları 11 maddelik taleplerini içeren yazı verdi.

Yücetürk, yaklaşık 40 yıldır engellilerin yaşam kalitesini arttırmak, topluma kazandırmak için çalışmalar yürütüldüğünü, Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasasında yapılan değişiklikle Yasa’nın “engellilerden çok engelsiz insanlara” hizmet etmeye başladığını söyledi ve talepleriyle ilgili destek istedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de “Engellilerin engelsiz yaşaması bizim için hedeftir” dedi ve engellilerin sıkıntılarının giderilmesine yönelik yapılan çalışmaların hükümetin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Özgürgün, engellilerin istihdamı konusunun geniş bir şekilde ele alınabileceğini söyledi.

Federasyonun dile getirdiği sorunlar üzerinde hassas olacaklarını belirten Özgürgün, engellilerin tüm alanlardaki hizmetlerine hassasiyet gösterileceğini ifade etti.

sanerr1234

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de Federasyon yetkililerini kabulünde engelliler konusunda çok hassas olduklarını belirtti.

Engellilerin sadece bu hafta değil, her zaman hatırlanması gerektiğini anlatan Saner, “Bakanlığın kapısı size her zaman açık” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

sanerrr1005

Saner, 18 yaş üstü gençlere hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin iyi durumda olmalarına rağmen bazı eksiklikleri bulunduğunu, bu eksiklikleri gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Ersan Saner ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile Gazimağusa İrfan Nadir18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Saner, engelli gençlerin eğitim almalarının ve hayatlarını idame ettirebilmelerinin önemine işaret etti.

akinciengellilerr

Meral Akıncı da engelli gençlerin becerilerine göre mesleklere yönlendirilmelerinin önemine vurgu yaparak, engelli gençlerin iş yaşamına kazandırılmalarının ekonomiye de katkı sağlayacağına işaret etti.

Devletin yanı sıra iyi geliri olan vatandaşların da engelli merkezlerine destek olmasını temenni eden Meral Akıncı, özel sektörün engelli gençleri istihdam etmesi çağrısında da bulundu.