Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Alsancak, Sadrazamköy, Kayalar ve Akdeniz Köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Dürüst’e ziyaretleri sırasında UBP Girne Milletvekili ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı İzlem Gürçağ da eşlik etti.
Kemal Dürüst, bölgenin ulaşım altyapısı, taşımacılık ve özellikle Sadrazamköy’de bulunan balıkçı limanı sorunlarını incelemek üzere bölgeyi ziyaret ettiğini kaydetti.
Bakan Dürüst, bu köylerde yaşayan vatandaşların geçim kaynaklarının deniz olması gerekirken denizden uzak ve kopuk bir yaşam sürmelerinin çağa uygun olmadığını belirterek, bunun; yapılacak yeni projelerle, yapılacak alt yapı yatırımları ile çağa uygun bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Konu ile ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması gereken altyapı yatırımları ve düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini belirten Dürüst, şunları söyledi:
“Bölgenin kalkınması ve çağa ayak uydurması adına, tecrübeli ve icraat yapmak adına gerekli tüm konularda girişim yapmaya kararlı bir Başbakan ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Amacımız, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini kentte yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ile aynı paralellikte, KKTC halkına yakışır seviyelere çıkarmaktır. Bunun için hükümetimiz kararlıdır.”
Bakan Dürüst, bölgedeelde ettiği bilgileri, Bakanlar Kurulu’na da taşıyarak en kısa sürece çözümler ortaya koyacaklarını kaydetti.
Kemal Dürüst, hiçbir siyasi ayırım yapma noktasında olmadıklarını, her köyün, her köyde yaşayan KKTC vatandaşlarının kendileri için aynı değerde olduklarını belirterek, kalkınma ve çağın gerektiği yenilikleri, gelişimi ve değişimi KKTC’nin her noktasında uygulayacaklarını belirtti.
Dürüst, köylerin bayındırlık ve ulaştırma alanlarındaki altyapısal durumunu inceleyerek, eksikler varsa süratle tamamlama kararlılığında olduklarını sözlerine ekledi.