KKTC El Sanatları Kooperatifi’nin yıl sonu sergisi açıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı’nın himayelerinde açılan sergi, 23 Aralık’a kadar Saçaklı Ev’de ziyaret edilebilecek.
Serginin açılışında konuşan KKTC El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak, 1962’de kurulan kooperatifin bugüne kadarki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 55 yıl boyunca köy kadınların ellerindeki hammaddeleri kullanarak üretime katkı sağladıklarını söyledi.
Sergi hakkında da bilgiler veren Aktoprak, sergi süresince açık olacak indirimli satış reyonundan yapılacak alışverişlerin kooperatif kadınlarına katkı sağlaycağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da, serginin daha çok bir fuar niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs’ta kooperatifçiliğin ilk kez 1914’te İngiliz yönetimi döneminde başladığını kaydetti.
Kıbrıs’ta; 1939’da Avrupa normlarının esas alındığını, 1959 yılından itibaren ise Türk ve Rum kooperatiflerinin ayrı ayrı hareket etmeye başladığını anımsatan Akıncı, El Sanatları Kooperatifi’nin 1962 yılından bu yana Kıbrıslı Türk kadınların üretim ve emeğini kazanca çevirdiğini belirtti.
“Kadının Emeği Ve Zerafeti” sergisi 23 Aralık’a kadar 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.