Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Engelsiz Hayaller Şöleni” Çatalköy Şah Marketplace otoparkında yapıldı.
Şölen, Dikmen Gençlik Merkezi Derneği Folklor Ekibi’nin gösterisiyle başladı, ardından Algım Özel Eğitim Merkezi Dans ve Jimnastik gösterisi yer aldı.
Daha sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, sevgi her engeli aşar sloganıyla “Engelsiz hayaller Şöleninin 3’üncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, şölenin gerçekleşmesine katkı koyan sponsorlara ve emek veren herkese teşekkür etti.
Şah Marketplace Direktörü Ali Şah da kuruluş olarak engellilere büyük önem verdiklerini ve marketin dizaynının engelliler düşünülerek yapıldığını anımsattı.
Şölende, Cemal Aslangazi konseri, Andaç Tiyatrosu’nun sihirbazlık ve akrobasi gösterileri, Bhujanga Woman Body Dans gösterisi, engelli mankenlerin podyuma çıktığı TU-ŞE Butik defilesi, Ömer Bulduk ve Melek Erdil’in engelsiz dans performansları da yer aldı.
Etkinlikte , “Engellerle yaşam”temalı resim sergisinde dereceye girenlere ödülleri de sunuldu.
Pınar Savun’un Mandala çizim eğitimide verdiği etkinlikte, Orkun Bozkurt’un “Masanın boş kalan köşesi”, Faize Erdoğan’ın “Yüreğimizin okyanusları” adlı şiir kitapları da dernek yararına satışa sunuldu.
Şölen alanında kurulan stantlarda ise etkinlik boyunca çeşitli hediyelik eşyalar yiyecek veiçecekler satışa sunuldu.